Coafuri

#ingrijire par cret #par cret #ingrijire par

Cum sa ingrijesti parul cret in mod corect

Cu siguranta, parul cret are nevoi specifice si trebuie ingrijit cu atentie pentru a-i pastra sanatatea si frumusetea. Daca te numeri printre norocoasele cu bucle naturale, ingrijirea corespunzatoare este esentiala pentru a evita uscarea si aspectul de “ningrijit” al parului. Iata cateva sfaturi pentru a avea grija de parul cret, in mod corect.

 

1. Foloseste produse adecvate

Alegerea unui sampon si balsam potrivit pentru parul cret este un pas esential. Opteaza pentru produse fara sulf, deoarece acestea nu elimina uleiurile naturale ale parului, care sunt cruciale pentru hidratare. Sampoanele si balsamurile specifice pentru parul cret contin ingrediente care ajuta la definirea buclelor.

2. Umiditatea aerului este importanta

Parul cret tinde sa fie mai uscat, asa ca mentinerea nivelului optim de umiditate este cruciala. Foloseste un umidificator in camera pentru a preveni deshidratarea parului si evitarea expunerii excesiva la soare sau la folosirea uscatoarelor de par cu aer fierbinte. 

3. Evitarea spalarea zilnica

Desi spalarea parului este esentiala, parul cret nu are nevoie de spalare zilnica. Este suficient sa-l speli de 1-2 ori pe saptamana pentru a evita eliminarea excesiva a uleiurilor naturale, care sunt esentiale pentru hidratarea buclelor.

4. Hidrateaza-ti parul

Pentru a mentine hidratarea parului cret, foloseste masti de par hidratante cel putin o data pe saptamana. Acestea hranesc parul in profunzime si previn uscarea excesiva.

5. Pieptanarea umeda cu grija

Parul cret este vulnerabil la rupere atunci cand este ud. Foloseste un pieptene cu dinti largi pentru a descurca buclele atunci cand parul este umed si aplica un ulei de styling pentru a facilita procesul.

6. Tunderea regulata a varfurilor

Pentru a preveni aspectul neplacut al varfurilor si pastra buclele sanatoase, tnde-ti regulat varfurile, la salon. Acestea te vor ajuta la mentinerea unui par de invidiat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare