Coafuri

#spalare cap #trend tiktok #tiktok

Nou trend pe TikTok: spalarea parului o data pe luna

 

Un nou trend pe TikTok indeamna oamenii sa se spele pe cap o data pe luna. Denumirea acestui trend care a luat amploare este “Antrenamentul parului”.

Specialistii in domeniu sustin ca acest lucru poate avea repercursiuni uriase pentru oameni. 

Noul trend se concentreaza asupra celor care isi apala parul cat mai rar posibil. Acestia considera ca in acest mod vor avea un scalp si un mar mai frumos si mai sanatos. Totodata acestia cred ca in acest mod vor avea parul mai putin gras si un scalp mai hidratat.

Trendul se afla sub umbrela hastagului #hairtraining si a strans deja peste 164 de milioane de vizualizari pe celebra retea de socializare.

Intr-unul dintre cele mai populare videoclipuri de pe celebra retea, creatoarea @cherries_87 sustine ca nu si-a spalat parul de 33 de zile si ca este a treia oara cand se spala pe cap, in acest an, videoclipul fiind postat in aprilie.  

Multi dintre cei care au vazut videoclipul au relatat ca sunt sceptici si ca parul lor arata adesea gras dupa o zi sau daua in care nu s-au spalat.

"Cum reusesti sa te speli doar o data pe luna? Ma mananca atat de mult scalpul dupa cateva zile in care nu ma spal ", a comentat o persoana.

Expertii desfiinteaza acest trend

Pe de alta parte, expertii desfiinteaza acest trend si sustin ca acest lucru duce la dermatita seboreica.

"Pentru mine, cea mai mare problema legata de a nu spala parul in mod regulat este ca ai putea fi expus riscului de a dezvolta dermatita seboreica, o afectiune comuna a pielii care afecteaza in primul rand scalpul si se caracterizeaza prin piele rosie, mancarime si inflamatie", a declarat Fariha Anwar, medic estetician, potrivit Insider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului