Pentru el

#ingrijire ten #barbierit #barbati

Barbatii trebuie sa isi ingrijeasca de asemenea tenul. Nu sunt feriti nici de afectiuni, nici de imbatranire

In mod eronat, tindem sa credem ca doar femeile trebuie sa isi ingrijeasca pielea si sa aiba o rutina zilnica potrivita pentru tenul lor. Barbatii sunt inlaturati din ecuatie cu toate ca, la sfarsitul zilei, se confrunta cu aceleasi probleme.

 

Si barbatii imbatranesc si fac riduri. Si barbatii sufera de acnee, rozacee, sau alte afectiuni. Si ei pot avea un ten uscat, ce necesita hidratare, sau exces de sebum. Si ei au pori astupati din cauza impuritatilor si prafului. Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa neglijeze acest aspect.

Cu toate ca o buna parte dintre produse pot fi folosite de ambele sexe, exista si game concepute special pentru barbati.

Desi nu este vizibil, seara tenul nostru este acoperit de praf, mizerie, sebum, motiv pentru care trebuie spalat pentru a evita formarea cosurilor si a punctelor negre.

Barbatii pot incepe cu un produs pentru curatare, ca de exemplu un gel, ce poate contine ingrediente precum propolis sau hibiscus.

Mai apoi urmeaza aplicarea unei creme care sa contina ingredientele ce tintesc problema cu care se confrunta fiecare in parte. Puteti opta pentru un produs care contine acid hialuronic, vitamina C, acid azelaic, sau matcha si lotus albastru, toate cu un efect benefic dovedit.

Exista si o solutie salvatoare pentru noptile pierdute. Fie ca a fost seara tarzie de meci cu baietii, fie o intalnire cu persoana iubita, oboseala se vede pe ten. Pentru a reduce pe cat posibil daunele, o idee ar fi serul pentru nopti pierdute, destinat barbatilor, ce contine acid hialuronic, dar si extracte de fructe si de iasomie, ce confera tenului un aspect proaspat.

Barbieritul, ritualul zilnic al barbatilor

Cu toate ca exista deja un adevarat trend de ani de zile in privinta barbii la barbati, inca exista multi care prefera sa se barbiereasca zilnic. Uneori o fac pe fuga, alteori nu folosesc cele mai potrivite produse, cert este ca taieturile pot strica o zi speciala.

In primul rand, o idee buna ar fi sa folositi un produs pre-barbierit, cum ar fi un gel ce contine ulei. Un astfel de produs se aplica, iar apoi se lasa cateva minute sa actioneze pentru a inmuia firul de par. Adio disconfort cauzat de lama si iritatii. Aceste produse contin adesea ulei de cocos, vitamina E, extract de iasomie sau ulei de ricin.

A doua etapa este produsul aplicat dupa barbierit, o solutie fiind balsamul cu efect hidratant, regenerant, energizant sau calmant.

Un produs care functioneaza pentru toate tipurile de ten este balsamul cu extract de canepa. Dupa barbierit, pielea barbatilor poate sa fie extrem de sensibila, iar acest extract are un efect regenerator, revitalizant, tonic, emolient si calmant. In plus, confera elasticitate si fermitate, sustinand procesul de hidratare.

Fiecare experienta privind rutina de ingrijire a pielii este unica.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare