Pentru ea

#tinute #fiice #mame #stil

De ce aleg mamele si fiicele lor aceleasi tinute?

 

Imbracatul face parte din viata noastra de zi cu zi, si s-a constatat ca schimburile de haine mama-fiica pot avea loc pentru a merge la scoala (pentru fetele care sunt inca la scoala), pentru a merge la serviciu, pentru a merge la o petrecere cu prietenii sau chiar atunci cand sunt invitate la evenimente speciale, precum: o nunta, o zi de nastere, un botez etc. Toate acestea pentru a fi glamour si a avea haine care sa fie placute de purtat.

Dar de ce mamele si copiii lor aleg sa poare tinute la fel sau sa faca schimb?

 

Cand o fiica se intelege bine cu mama ei si are aceleasi gusturi vestimentare ca si ea, schimbul de haine economiseste timp pentru a se pregati. De asemena, cele doua pot alege sa isi achizitioneze seturi de familie.

Nu este nevoie sa mergi la cumparaturi si sa gasesti haine noi, nu trebuie sa petreci ore intregi alegand tinuta perfecta pentru iesirea in garderoba ta. Poti gasi aceste tinute de familie si online si astfel poti decide cu fiica ta ce sa alegi.

O fiica isi va admira intotdeauna mama

 

Fata din copilarie se identifica cu mama care este pentru ea cea mai frumoasa dintre mame si cea mai feminina.  Si visul tuturor fetitelor este sa fie ca mama lor, aceasta fiinta minunata care le-a dat viata.

Pentru placere, dar si pentru gust, fiecare observa, identifica si asimileaza de-a lungul anilor stilul si codurile vestimentare ale modelului indragit.

Pentru mamele stilate, este o mare placere sa-si vada fiicele iubite calcand pe urmele lor.

Alimentate de aceasta complicitate tot mai mare, mersul la cumparaturi este transformat in vanatoare de comori.  Vizitarea magazinelor devine o adevarata placere pentru ele, iar rasfoirea revistelor de moda devine un adevarat ritual mama-fiica.

Ce dezvaluie aceste lucruri despre relatia mama-fiica?

 

Mamele, prin natura lor, sunt impartite intre doua parti ale personalitatii lor: maternitatea si feminitatea. Cand fetitele lor sunt mici, latura de maternitate tinde sa fie exacerbata, iar latura de feminitate sa se diminueze. Dar cand fetele ajung la adolescenta, mamele au mai mult timp pentru ele si vor sa lucreze la feminitatea lor. Mai ales ca fiica lor, devenita femeie, le ofera o imagine pozitiva despre femei, amintindu-le cum aratau cand aveau varsta lor.

Apoi se pot compara cu fiica lor si pot rescrie o noua identitate. Cand o mama se imbraca in seturi mama fiica, nu se mai simte „batrana”, uita ca trebuie sa aiba menopauza si toate problemele pe care le poate intampina o femeie de acea varsta. E ca si cum ai simti ca are un corp nou.

Cum gandesc adolscentele?

 

Adolescentele nu sunt deloc intr-o logica a identitatii, ca mama lor, ci intr-o logica economica. Ele vad ca este o oportunitate de a-si extinde garderoba si de a economisi timp.

Uneori, acest rationament economic merge pana la a face achizitii comune, de exemplu, o rochie, care este relativ scumpa, pe care o vor imparti. Insa, unele fete rezista si nu vor ca mama lor sa le imprumute haine, ci eventual sa isi cumpere la fel.

FOTO: hbebe.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare