Pentru ea

#tinuta potrvita #activitati sportive #sport

Tinuta pentru activitatile sportive: de ce conteaza materialele alese

Alegerile pe care le faci in privinta materialelor pentru ținuta sportiva nu sunt doar o chestiune de moda sau de preferinte personale, ci au un impact semnificativ asupra performantei si a confortului. Daca vrei sa descoperi mai multe despre materialele potrivite pentru miscare si proprietatile pe care acestea le ofera, te invitam sa citesti in continuare. Afla de ce tesaturile care asigura respirabilitate, absorbtia umiditatii, elasticitate si rezistenta pot fi cheia pentru a-ti atinge performantele si pentru a te bucura de o experienta sportiva ideala!

 

Materialele potrivite iti asigura confortul de care ai nevoie

Atunci cand faci miscare, temperatura corpului poate creste semnificativ, si, ca urmare, transpiri mai mult. Hainele potrivite iti pot asigura un grad de conform sporit, astfel incat sa iti poti duce antrenamentele la bun sfarsit in cele mai bune conditii. Iata ce proprietati pot avea tesaturile ideale pentru activitatile sportive:

  • Respirabilitate - anumite materiale ii permit aerului sa circule usor, sa reduca umiditatea de la nivelul pielii si sa iti mentina corpul uscat. Materialele comune folosite pentru acest scop sunt poliesterul, nailonul si alte fibre sintetice cu proprietati de evaporare rapida si eficienta;
  • Absorbtie si gestionare a umezelii - materialele absorbante capteaza rapid transpiratia de pe piele si o ajuta sa se evapore mai rapid. Astfel, tu ramai uscat si confortabil pe durata antrenamentului. Bumbacul este un exemplu de material absorbant natural si eficient, insa pentru activitati intense, anumite tesaturi sintetice pot fi mai potrivite;
  • Elasticitate - materialele cu o flexibilitate crescuta se adapteaza usor formei corpului si iti asigura o libertate de miscare optima. Acestea sunt esentiale in special in sporturile care necesita flexibilitate, cum ar fi yoga, gimnastica sau alergarea. Fibrele elastice, precum elastanul sau spandexul, sunt adesea integrate in tesaturi pentru a oferi aceste caracteristici. Daca vrei sa te simti cat mai bine in timp ce faci sport, gasesti produse la preturi foarte bune in outletul Hervis din Militari.

Anumite tesaturi ofera performanta si protectie

Pe langa proprietatile enumerate mai sus, ale caror beneficii sunt evidente inca de la prima purtare, materialele folosite in activitatile sportive iti pot oferi si o serie de avantaje pe termen lung. Acestea includ:

  • Rezistenta si durabilitate - activitatile sportive tind sa solicite tesaturile mai mult decat o purtare obisnuita deoarece implica frecare, tractiune si miscari repetate. Materialele rezistente si durabile pot rezista acestor solicitari si isi vor mentine aspectul si forma in timp. Spre exemplu, poliesterul si nailonul sunt cunoscute pentru rezistenta lor la uzura si rupere;
  • Protectie impotriva factorilor externi - in functie de activitatea sportiva pe care o desfasori, poti avea nevoie de protectie suplimentara impotriva factorilor externi, cum ar fi vantul, ploaia sau soarele. Anumite materiale sunt tratate pentru rezistenta la apa sau pentru a bloca razele ultraviolete. Aceste caracteristici pot fi extrem de utile pentru mentinerea confortului si a sanatatii in timp ce faci sport.

Asadar, materialele pe care le porti pe durata activitatilor sportive iti pot oferi o experienta sportiva placuta si eficienta. De la respirabilitatea si gestionarea umezelii pana la elasticitate, rezistenta si protectie impotriva factorilor externi, caracteristicile materialelor influenteaza modul in care te misti, te simti si te protejezi in timpul exercitiilor. Investeste in tinute sportive de calitate, realizate din materiale potrivite si vei obtine un echilibru perfect intre confort, functionalitate si performanta!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare