Spiritualitate

#preoti #spovedanie #post

Te poti spovedi fara sa tii post? Iata ce spun preotii

 

Ne aflam aproape de finalul celui mai mare post de peste an. La finalul acestuia credinciosii se pot spovedi si impartasi.

Credinciosii stiu deja ca nu se pot impartasi fara sa posteasca. Ce se intampla in cazul spovedaniei insa? Se aplica aceeasi regula? Este musai sa postesti pentru a te putea spovedi?

Te poti spovedi daca nu ai tinut post?

Spovedania reprezinta ritualul prin care credinciosii marturisesc pacatele pentru a fi iertate si pentru a-si elibera sufletul de remuscari.

Preotii sustin insa ca spovedirea poate fi facuta chiar si in lipsa postirii. Aceasta poate fi facuta oricand, in timpul postului sau in orice alta zi. 

“Spovedania inseamna marturisirea pacatelor, Mantuitorul Iisus a fixat aceasta taina sa ne dea noua posibilitatea sa punem inceput bun vietii noastre de fiecare data, adica sa dezlegam prin lucrarea, dobandita prin sfanta taina a marturisirii in fata preotului, ca tu te marturisesti in fata preotului ca martor. Sa le dea posibilitatea sa puna inceput bun vietii lor de fiecare data. Prin spovedanie primesti dezlegarea la impartasanie si impartasania este trupul si sangele Domnului, intrarea in comuniune cu Dumnezeu!”, a explicat preotul Valentin Fotescu, pentru Stirile Kanal D.

Postul, obligatoriu la impartasanie

Pe de alta parte, pentru a te impartasi este important sa postesti.

Pentru a te putea impartasi insa, este necesar sa tii post minim trei zile, potrivit preotilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea