Spiritualitate

#postul craciunului #agheasma mica #ionel manafu

Cum se ia anafura si agheasma in Postul Craciunului

Postul este o perioada in care credinciosii renunta la alimentele “de dulce” si isi dedica timpul rugaciunii. In aceasta perioada insa, credinciosii pot lua anafura si agheasma. Insa, apar multe intrebari cu privire la modul in care ar trebui luate acestea.

Anafura si agheasma reprezinta hrana spirituala, potrivit preotilor. In fiecare zi din post, credinciosii pot lua anafura si apa sfiintita. Acestea pot fi luate pe toata durata postului, dar unii credinciosi iau anafura si agheasma doar dupa ce se impartasesc.

Cum se ia corect agheasma si anafura in timpul postului Craciunului

Atat agheasma cat si anafura trebuie luate dimineata, pe stomacul gol, inainte de a manca sau bea orice altceva. In timp ce se ia anafura si agheasma se face semnul Crucii si apoi se rosteste o rugaciune specifica postului Craciunului. Unii preoti sustin ca este bine sa iei inaati anafura si apoi agheasma.

Dupa ce iei anafura si agheasma poti rosti o rugaciune specifica acestei perioade, precum:

”Iisuse, Cel ce ai descoperit gandurile cele rele ale lui Irod, descopera gandurile rele ale vrajmasilor nostri; Iisuse, mielul cel nevinovat, nu ne da noua, ca prin pacatele noastre, sa fim ucigasi ca Irod; Iisuse, Cel ce cunosti gandurile oamenilor, mintea noastra de gandurile cele rele o curateste; Iisuse, Cel ce Te-ai ascuns de Irod cel rau, nu Te ascunde de noi, pacatosii;

Iisuse, Cel ce ai fugit de mania lui Irod, acopera-ne si pe noi de mania oamenilor, care se pornesc cu rautate asupra noastra; Iisuse, Cel ce pe Irod ca pe un facator de rele l-ai aratat, arata si pe cei ce in ascuns ne fac noua rau; Iisuse, Cel ce iubesti pe toti oamenii, da-ne si noua sa iubim pe toti, si chiar pe vrajmasii nostri; Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce cu trupul in pestera Te-ai nascut, mantuieste-ne! Amin!”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea