Spiritualitate

#esenta postului #gabriel cazac #postul craciunului #pret

Care este, de fapt, esenta Postului Craciunului. Explicatiile preotilor

 

Astazi, 15 noiembrie 2023, a inceput Postul Craciunului. Postul dureaza timp de 40 de zile, pana in ziua de Craciun si este o perioada in care credinciosii renunta la alimentele pe baza de animale.

Este o perioada in care se face o curatare a trupului si sufletului. Insa, desi multi stiu ca postul este perioada in care renuntam la carne, lactate si oua si ne dedicam rugaciunii, putini sunt cei care stiu care este, de fapt, esenta Postului Craciunului. Iata care sunt explicatiile oferite de preoti si ce trebuie sa stii despre acest post. 

"Postul este o perioada de bucurie, de binecuvantare.

In perioada postului nu ne mai impovaram trupul cu mancare greu de digerat. In aceasta perioada ne rugam mai mult, mergem la biserica, la duhovnic pentru a ne spovedi si impartasi. Postul trebuie imbinat cu fapta buna, cu smerenia si bucuria de a darui. Aceasta este esenta postului. 

Acest post este o prefigurare a postului pe care Moise l-a tinut in muntele Sinai timp de 40 de zile. Este un post pe care il tinem pentru a pregati ieslea inimii noastre pentru nasterea pruncului Iisus, care se va naste peste 40 de zile. 

Este o perioada de regasire, de echilibru. Nu este un post greu de tinut. Sunt 17 zile de dezlegare la peste”, a declarat parintele Gabriel Cazacu, de la Manastirea Casin din Bucuresti, pentru Antena3 CNN.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea