Spiritualitate

#postul craciunului 2023 #impartasanie #postul craciunului

Cand te poti impartasi in Postul Craciunului si cum sa te pregatesti pentru impartasanie

Finalul postului este perioada in care credinciosii merg la biserica pentru a se impartasi. Este important insa ca credinciosii sa se pregateasca pentru aceasta perioada cu atentie. Iata ce trebuie sa faci, inainte de a te impartasi, potrivit preotilor.

Cum sa te pregatesti pentru impartasanie

Pentru a beneficia de Sfanta Impartasanie, este important ca credinciosii sa tina postul cel putin o saptamana inainte de Craciun, daca nu il pot tine pe tot. Apoi, acestia pot merge la biserica pentru a se spovedi, ca mai apoi, in aceeasi zi sau in urmatoarea zi, sa se impartasasca.

Credinciosii se pot spovedi chiar si mai devreme, ca apoi sa se impartasasca in ultima saptamana de Post, sau chiar inainte de Craciun, pe 24 decembrie. De asemenea, impartasania poate fi facuta si pe 25 decembrie. Singura conditie este ca postul sa fie tinut si dupa spovedanie si impartasanie si sa nu se consume alimente de dulce pana la finalul perioadei de post.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea