Social

#sfantul nicolae #obiceiuri #traditii

Traditii si obiceiuri de Sfantul Nicolae. Ce sa faci si ce sa nu faci in aceasta zi

Romanii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae, in fiecare an, pe 6 decembrie. Daca pentru adulti sarbatoarea are o semnificatie aparte si este plina de traditii si obiceiuri de care inca se tine cont in anumite zone ale tarii, pentru copii, aceasta sarbatoare este una plina de bucurii, deoarece il asteapta cu nerabdare pe Mos Nicolae care le aduce jucarii si dulciuri.

 

Peste 800.000 de romani isi serbeaza onomastica

De Sfantul Nicolae, peste 800.000 de romani isi sarbatoresc astazi ziua onomastica, potrivit statisticilor facute publice de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

In total, peste 510.000 barbati si peste 280.000 femei, poarta numele Sfantului Nicolae.

Prin urmare, nu uita sa le trimiti o urare romancelor care poarta numele de Nicoleta sau derivate ale acestuia, precum Niculina, Nicolina, Niculita, Niculita, Nicole, Nikole, Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculaita.

Tot astazi isi sarbatoesc onomastica si barbatii care poarta numele de Nicolae, Niculai, Neculai, Nicusor, Niculae Nic, Nik, Lae, Laie, Niklas, Nikolas, Nicolaita, Niculaita, Culae sau Nicholaus.

CITESTE SI: Sfantul Nicolae 2022: Trimite-le celor dragi mesaje inspirate cu ocazia onomasticii numelui

Traditii si superstitii de Sfantul Nicolae. Ce trebuie sa faci azi si ce nu trebuie sa faci

Potrivit superstitiilor, daca in ziua de Sfantul Nicolae nunge, inseamna ca Mosul isi scutura barba mare si alba si se spune ca intinereste.

Oamenii de la tara inca au obiceiul de a prevesti ce va aduce noul an, in functie de cum va fi vremea astazi. Potrivit batranilor, se spune ca daca va ninge in ziua de Sfantul Nicolae, urmeaza un an cu roade bogate si gradini pline de fructe si legume. In schimb, daca este seceta, urmeaza un an saracacios. 

In anumite zone ale tarii exista obiceiul de a aduce in casa un bulgare de zapada pe care oamenii il pun in pahare pentru a se topi. Dupa aceea apa este pusa in vaze pentru flori pentru a le aduce noroc in casa.

In ziua de Sfantul Nicolae trebuie sa aduci in casa crengute de mar pe care sa le pui intr-o vaza cu apa. Daca acestea vor inmuguri pana de Anul Nou, urmeaza sa ai un an norocos pe toate planurile.

Ce sa nu faci de Sfantul Nicolae

De Sfantul Nicolae nu trebuie sa oferi, sub nicio forma, obiecte ascutite, truse de cosmetica, fulare, cravate sau obiecte de culoare neagra. Se spune ca toate acestea poarta ghinion atat celui care le daruieste cat si celui care le primeste.

CITESTE SI:

Rugaciunile pe care trebuie sa le spui de Sfantul Nicolae

Ajun de Mos Nicolae. Ce trebuie sa faca toti copiii astazi, inainte de a merge la culcare

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea