Spiritualitate

#rugaxiuni #rugaciune #sfantul nicolae

Rugaciunile pe care trebuie sa le spui de Sfantul Nicolae

Sfantul Nicolae este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Pentru credinciosi este o zi de rugaciune si reflectie, pentru copii este o zi de bucurie in momentul in care descopera cadourile de la Mos in ghetute.

 

Iata care sunt rugaciunile pe care trebuie sa le rostesti in aceasta zi.

Rugaciune puternica catre Sfantul Nicolae

“Bunule pastor si de Dumnezeu inteleptite invatator, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, pacatosii (numele), care ne rugam tie si chemam in ajutor mijlocirea ta grabnica: vezi-ne pe noi, neputinciosii, care din toate partile suntem vanati, de tot binele suntem lipsiti si cu mintea suntem intunecati din pricina putinatatii de suflet: grabeste, bineplacutule al lui Dumnezeu, si nu ne lasa pe noi sa ramanem in robia pacatului, ca sa nu se bucure vrajmasii nostri si sa nu murim in lucrurile noastre cele viclene. Roaga-L pentru noi, nevrednicii, pe Facatorul si Stapanul nostru, inaintea Caruia stai dimpreuna cu cetele netrupesti; milostiv fa-L catre noi pe Dumnezeul nostru si in viata de acum, si in veacul ce va sa fie, ca sa nu ne rasplateasca noua dupa faptele noastre si dupa necuratia inimilor noastre, ci sa ne dea noua dupa bunatatea Sa.

Ca spre solirea Ta nadajduind, cu ajutorul tau ne laudam, ocrotirea ta in ajutor o chemam si, cazand la sfanta icoana ta, cerem ajutor: izbaveste-ne pe noi, bineplacute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastra si potoleste valurile patimilor si nevoilor ce se ridica asupra-ne, ca pentru sfintele tale rugaciuni sa nu ne cuprinda pe noi necazul si sa nu ne cufundam in adancul pacatelor si in mocirla patimilor noastre. Roaga-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca sa ne dea viata pasnica si iertarea pacatelor, sufletelor noastre mantuire si mare mila, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Rugaciunea catre Sfantul Nicolae care face minuni

“O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta. Izbaveste turma lui Hristos de lupii ce o rapesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste, prin sfintele tale rugaciuni, de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica.

Si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata linistita si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invrednicim. Amin.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea