Sanatatea copilului

#transplant epatic #transfer fundeni #fetita 5 ani # hepatita misterioasa #medicul Adrian Marinescu

Fetita de cinci ani cu probleme hepatice, transferata la Spitalul Fundeni. Medicul Adrian Marinescu: "Nu exista hepatita misterioasa"

Fetita de cinci ani, care se afla internata de aproape o luna la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, urmeaza sa fie transferata, in cursul zilei de azi, la Spitalul Fundeni. Micuta este suspecta de hepatita "misterioasa". 

 

Transferul are ca scop efectuarea unui EVENTUAL transplant hepatic, dupa efectuarea tuturor investigatiilor mecesare, declara o sursa pentru antena3.ro.

Medicul Adrian Marinescu: “Nu exista hepatita misterioasa”

In cursul zilei de ieri, alti doi copii au fost diagnosticati cu hepatita “misterioasa”, adica de provenienta necunoscuta.

In acest context, medicul Adrian Marinescu a declarat pentru antena3.ro ca nu exista hepatita “misterioas” si ca trebuie asteptate datele medicale in privinta celor trei copii. 

"Nu exista o hepatita misterioasa. Discutam de o afectare hepatica, care ar putea sa aiba drept cauza o cauza infectioasa, sa fie vorba despre un adenovirus. Din toate datele pe care le avem, si in cazul respectiv, nu discutam de niciun virus. Pana in momentul de fata nu exista astfel de date.

Sfatul meu este sa incercam sa renuntam la modalitatea prin care sa intram in panica. Isteria care s-a creat nu are o sustinere stiintifica, nu are baze.

Daca ne uitam la tot ce se scrie, la nivel de OMS, vorbim de niste cazuri extrem de putine in lume, pana in 200, dintre acestea mai putin de 10% sunt forme fulminante.

Si inainte, in momentul in care discutam de o hepatita care nu era de cauza virus-hepatitic de la A pana la E, era de cauza necunoscuta. Putea fi autoimuna, toxica, puteau fi alte virusuri. De aici pana la momentul in care spunem ca este un virus misterios, pe care nu l-am identificat, este distanta extrem de mare. Nu ar trebui sa facem astfel de afirmatii. 

Nu au de ce sa mearga parintii cu cei mici, in momentul in care nu au simptome, sa isi faca analize. Nu ne ajuta cu nimic sa vedem analize in momentul in care nu ai o simptomatologie digestiva. Daca sunt simptome care tin de o hepatita acuta: greata, varsaturi, modificari de scaun, scaunul deschis la culoare, urina inchisa la culoare, tegumentele ingalbenite, atunci vei lua legatura cu medicul pediatru. Nu trebuie facut nimic care sa ne duca in panica.", a explicat medicul pentru antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului