Sanatatea copilului

# hepatita misterioasa #hepatita

Hepatita “misterioasa” ar putea fi cauzata de paracetamol

Expertii britanici vin cu noi ipoteze in cazul hepatitei “misterioase”. Aceasta ar putea fi cauzata de tratamentul cu paracetamol. O alta ipoteza privind originile bolii care afecteaza tot mai multi copii din intreaga lume este pusa pe seama cainilor de companie, sustin cercetatorii.

 

Potrivit datelor oficiale, numai in Marea Britanie au fost depistati 163 de copii cu hepatita misterioasa.  Dintre acestia 11 avand nevoie de transplant de ficat.

Dintre copiii suferinzi, trei sferturi au declarat ca au utilizat paracetamol inainte de declansarea bolii. In acelasi timp, o mica parte au autilizat ibuprofen si niciunul aspirina.

Expertii au tras concluzia ca paracetamolul poate fi responsabil dupa mai multe interviuri cu parintii copiilor afectati.

Hepatita este, de regula, o boala inflamatorie a ficatului cauzata de virusul Hepatic A, b, C, D sau E.Cu toate acestea, hepatita misterioasa descoprerita la copiii din Marea Britanie nu este asociata niciunui virus hepatic. De aceea, medicii incearca sa descopere cauzele misterioase ale acestei boli.  

”De asemenea, cercetam si alti factori, inclusiv infectia anterioara cu SARS CoV 2 si lucram indeaproape cu partenerii nostri academicieni pentru a intelege mecanismul leziunilor hepatice la copiii afectati”, a declarat medicul Meera Chand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului