Sanatatea copilului

#ingrijire dinti copii # sanatate dentara copii # stomatolog copii

Cat de des ar trebui sa apelezi la servicii de stomatologie pentru mentinerea sanatatii dentare a copilului tau?

Primii ani de viata sunt esentiali in dezvoltarea dintilor copiilor. Un zambet minunat contribuie la fericirea ta ca si parinte, dar este si un indicator al sanatatii copilului. Dantura contribuie la o digestie corecta, crestere armonioasa si vorbire clara.

Vizitand in mod regulat medicul stomatolog, vei reusi ii asiguri copilului tau nu doar un zambet stralucitor, ci si o dezvoltare sanatoasa si o stare generala de bine. Cand este recomandata prima vizita si cat de des ar trebui realizate cele ulterioare, afla in acest articol.

De ce sunt atat de importante vizitele la stomatolog?

Medicul stomatolog vine in ajutorul tuturor nu doar in rezolvarea problemelor dentare, ci si in prevenirea lor. In cazul copiilor, stomatologul este deosebit de important. Prin vizite regulate si acces la servicii de stomatologie copii de specialitate, se pot preveni cariile dentare si identifica problemele dentare inca din stadii incipiente. Stim cu totii, cariile sunt frecvente in randul copiilor, iar anumite probleme, precum malocluzii sau afectiuni ale gingiilor, pot aparea chiar si la varste fragede.

De la iesirea primului dinte, pana la varsta adolescentei, vizitele la dentist alaturi de o igiena orala adecvata, sunt fundamentale pentru mentinerea sanatatii orale. Medicul stomatolog ii poate oferi copilului tau informatii utile privind tehnica corecta de periaj si folosirea atei dentare. În plus, poate diagnostica si trata pozitia incorecta a dintilor prin servicii de ortodontie Craiova aplicate din timp.

Cand ar trebui programata prima vizita la dentist?

La aproximativ 6 luni din momentul in care primul dinte isi face aparitia, ar trebui sa ai in vedere programarea unei vizite la stomatolog. De regula, specialistii recomanda ca prima vizita sa fie facuta in jurul varstei de 1 an, dupa aparitia primilor dinti. Nu trebuie sa astepti pana la o varsta mai inaintata. Desi este mic, medicii stomatologi pentru copii au o pregatire speciala pentru interactiunea cu micutii nostri. Îi vor face sa se simta confortabil, iar tu ca parinte vei putea fi linistit ca totul va decurge fara probleme.

Cat de des ar trebui sa mergi la stomatolog?

Dupa prima vizita a micutului tau la dentist, sunt recomandate vizite regulate pentru control, o data la 6 luni. În cazuri exceptionale, precum dureri de dinti, masele rupte, aparitia cariilor, se impune o vizita de urgenta.

Pentru mentinerea sanatatii dentare a copilului tau, programeaza controale regulate la medicul stomatolog. Desi traim intr-o societate extrem de ocupata si agitata, asigura-te ca nu ratezi nicio intalnire. Primii ani din viata copiilor sunt deosebit de important. Lipsa unei igiene orale adecvate si evitarea stomatologului pot cauza probleme dentare grave pe termen lung. Pentru un parinte, zambetul copilului sau este cea mai de pret comoara. Asadar, ia masuri din timp pentru a investi in sanatatea si fericirea celui mic.

 FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului