Sanatatea copilului

#copii autism #psihologi #recomandari #autism

Copilul tau sufera de autism? Iata ce terapii iti recomanda psihologii

Tulburarea de spectru autist este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care se confrunta o multime de copii. Statisticile internationale recente estimeaza ca 1 din 44 de copii au primit diagnosticul de autism in Statele Unite, iar datele inregistrate in ultimii ani in Romania indica o crestere continua a numarului acestora.

Asociatia The Story of Autism militeaza pentru o mai buna integrare a copiilor care sufera de autism intr-o societate care nu este suficient de bine dezvoltata pentru a oferi sprijinul necesar acestora.

„Indiferent de cum arata si de cum are personalitatea, fiecare copil este o minune pentru parintii sai. Fiecare familie are propriul univers iar in situatia in care in aceasta apare un copil cu autism, totul se schimba. Ulterior, parintii incearca sa ofere toate resursele pentru integrarea ulterioara a celui mic in societate, pentru ca pe masura ce acesta creste, universul se extinde. Astfel, a luat nastere si asociatia The Story of Autism, din dorinta de a crea un spatiu unde copiii cu autism sa beneficieze de resursele necesare propriei dezvoltari intr-un loc comun unde pot participa si copiii tipici,” a declarat Alexandra Dreghiciu fondatoarea The Story of Autism.

Asociatia The Story of Autism pune la dispozitia copilului cu autism mai multe resurse de dezvoltare. Iar la prima vizita in centru presupun o discutie cu parintii si o diagnoza personalizata realizate de echipa de psihologi ai asociatiei. Astfel, psihologii vor cunoaste nivelul de adresabilitate al copilului din spectrul autismului pentru a avea un diagnostic clar. Serviciile oferite sunt integrate si foarte aproape de nevoile fiecarui copil, indiferent de varsta si nivel de dezvoltare.

Tipurile de terapii de care un copil poate sa beneficieze in cadrul centrului The Story of Autism:

  • Terapia cognitiv-comportamentala;
  • Terapie ocupationala;
  • Logopedie;
  • Consiliere parinti;
  • Kinetoterapie;
  • Terapie prin arta;
  • Meloterapie.

Asociatia The Story of Autism este locul unde toate terapiile se desfasoara cu ajutorul terapeutilor cu experienta vasta in aceasta specialitate. Comunicarea directa este principalul element pe care se bazeaza terapeutii in toate tipurile de terapie realizate cu copilul cu autism. Scopul este dezvoltarea, pas cu pas, a unor abilitati expresiv-creative dar si din zona motricitatii, a coordonarii, si in acelasi timp, stimularea creativitatii si curiozitatea de explorare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului