Sanatatea copilului

# servicii ortodontie copii # servicii ortodontie #ortodontie

Cand este bine sa apelezi la serviciile de ortodontie copii?

 

Cu totii stim cat de importanta este o dantura frumoasa, functionala si sanatoasa, o pozitionare normala a dintilor si o ocluzie corecta, astfel ca fiecare dintre noi va incerca sa depisteze din timp eventualele probleme pe care le intampina copiii nostri la nivelul cavitatii orale. Pe langa ingrijirea orala zilnica pe care o vom aplica micutilor si pe care o vor deprinde de timpuriu, controalele periodice devin obligatorii, tocmai pentru ca medici specialisti sa monitorizeze procesul de dezvoltare a dentitiei, mandibulei si maxilarului.

Ortodontia, ramura care depisteaza si remediaza disfunctionalitatile dento-maxilare.

Ortodontia este ramura medicinei dentare, care are rolul de a diagnostica anomaliile dento-maxilare, dar si de a stabili modul de interventie prin care se poate actiona la timp asupra disfunctionalitatilor depistate. Atunci cand vorbim despre ortodontie copii, vom lua in calcul toate contextele medicale in care cavitatea orala a micutilor nu se dezvolta corespunzator sau manifesta diferite modificari.

De ce apar disfunctionalitatile orale la cei mici?

Specificul dentitiei si rapoartele dintre mandibula si maxilar sunt determinate atat de factorul genetic, cat si de obiceiurile vicioase specifice copilariei, precum muscarea buzei inferioare, suptul degetului, folosirea excesiva a suzetei sau pozitia incorecta a limbii in cavitatea bucala. De asemenea, sanatatea cavitatii bucale si starea dentitiei pot fi influentate si de problemele de crestere, de deficitul de vitamine si minerale, precum si de loviturile suferite la nivelul gingiilor si dintisorilor. Astfel, serviciile de ortodontie copii vor avea sarcina de a depista de timpuriu postura incorecta a dintilor, anomaliile maxilo-faciale sau ocluzia gresita. Experienta medicilor specialisti si aparatura de ultima generatie vor veni intotdeauna intampinarea oricaror probleme manifestate la nivelul cavitatii orale, acestia aplicand tratamentele potrivite si gasind solutii personalizate si eficiente pentru cei mici. Tratamentele ortodontice sunt adresate tuturor, insa aplicate in perioada de formare specifica copilariei, vor asigura rezultate rapide si de lunga durata.

Cand apelam la medicul specialist in ortodontie pentru copii?

Vom face o programare la cabinetul medical, atunci cand copilul manifesta ocluzia incrucisata, inversa, deschisa sau adanca, cand dintii frontali sunt orientati inspre interior sau mult prea in fata, daca incisivii laterali sunt subdezvoltati, dar si atunci cand exista situatii mai complexe, precum anomaliile interarcadice. Orice disfunctionalitate manifestata la nivel oral, va genera si alte contexte nefavorabile. O ocluzie incorecta va facilita aparitia cariilor, deoarece copilul nu poate efectua o igienizare completa si corecta, va ingreuna procesul de vorbire, dar va afecta si sistemul digestiv, cel mic mestecand incorect. Tinand cont de aceste aspecte, dublate si de cele estetice, devine obligatorie interventia ortodontica. Intr-un mediu prietenos si modern, medicii specialisti vor consulta micutul, vor efectua investigatii specifice moderne si vor stabili procedura personalizata prin care se poate interveni. Soluția cel mai des adoptată în vederea obținerii poziției dentare corecte, a ocluziei normale și a unui zâmbet frumos, este reprezentată de aparatul dentar.

Ce tip de aparat dentar alegem pentru copilul nostru?

Medicul ortodont va stabili toate etapele de tratament și va alege tipul de aparat dentar care va raspunde nevoilor medicale ale copilului. Noile tehnologii ofera sansa aplicarii unora dintre cele mai eficiente, dar si estetice aparate dentare, in acelasi timp placute si usor de suportat de catre copii. Aparatul dentar reprezinta un sistem care aplica forta asupra dintilor, cu scopul de a-i deplasa pentru a ajunge in pozitia corecta. Tot aparatul dentar are si sarcina de a actiona asupra ocluziei. Putem alege pentru copilul nostru un aparat dentar clasic fix metalic, putem opta pentru modelele fixe metalice autoligaturante, pentru cele fizionomice sau pentru gutiere, in cazul in care medicul ortodont considera ca actiunea acestora va fi suficienta. Odata aplicat aparatul dentar, copilul va fi adus la controalele periodice, rolul acestora fiind acela de a modifica presiunea pe care aparatul o actioneaza asupra dintilor. De asemenea, pe durata purtarii aparatului dentar, se va acorda o mare atentie igienei orale si tuturor recomandarilor medicului ortodont.

La Clinica Stomatologica MSmile Orto suntem gata sa te ajutam cu problemele tale ortodontice!

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului