Sanatatea copilului

#a murit fetita de cinci ani #boala wilson #fetita 5 ani #transplant de ficat

A murit fetita de cinci ani diagnosticata cu boala Wilson

Fetita in varsta de cinci ani, diagnosticata cu boala Wilson a decedat desi i s-a efectuat un transmplat de ficat. Micuta fusese initial declarata ca fiind primul caz de hepatita de origini necunoscute din Romania.

Anuntul decesului a fost facut de reprezentantii Institului Fundeni din Bucuresti.

"Fetita care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat in seara zilei de 17 mai, ora 20:40, in urma complicatiilor postoperatorii aparute in ultimele zile”, a anuntat Institutul Clinic Fundeni.

Dupa transplant, fetita incepuse sa aiba o evolutie favorabila. Din pacate insa, starea micutei a inceput sa se inrautateasca in urma cu 4 zile. Luni, fetita a fost supusa unei noi interventii chirurgicale.

“Dupa o perioada cu evolutie favorabila, starea clinica a fetitei transplantate a suferit agravare progresiva in ultimele 3 zile. In cursul zilei de astazi s-a reintervenit chirurgical identificandu-se complicatii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. In acest moment starea fetitei este critica, necesitind masuri sustinute de terapie intensiva.”, anuntau ieri, reprezentantii Institutului Clinic Fundeni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului