INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Prieteni

#invitatie #maniere #petrecere #locatari #vecini

Cum sa iti cunosti vecinii

Te-ai mutat in casa noua , dar aceasta implica si faptul ca nu cunosti pe nimeni prin zona. Daca nu vrei sa ramai doar un anonim si doresti sa iti cunosti vecinii, iata cativa pasi care te vor ajuta sa relationezi mai usor.

1 Saluta si prezinta-te

Pentru ca prima impresie conteaza, ar fi indicat sa fii mai atent la tinuta ta, in special in primele zile pe care le petreci in noul imobil.

Stiu ca e mai comod sa te trezesti dimineata si sa cumperi painea de la magazinul de jos fara sa te mai aranjezi, dar un pic de atentie iti va spori sansele ca vecinii tai sa te placa din prima. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii la patru ace, dar nu uita sa ai parul cat de cat aranjat si o privire tonica si proaspata.

De obicei, ai ocazia sa te intalnesti cu vecinii tai pe scara, in lift, sau, daca stai la casa, prin cartier. Incepe intotdeauna cu un salut si nu uita sa fii mereu politicos. Un pic de bune- maniere impresioneaza pe oricine.

Dupa ce ai oferit salutul corespunzator si eventual daca te-ai intalnit cu acel vecin de mai multe ori, te poti prezenta si ca fiind noul locatar .

Daca vrei sa intri intr-o discutie, atunci faptul ca te-ai mutat este subiectul perfect. Oamenii mai indiscreti te vor intreba daca locuiesti impreuna cu familia sau esti singur, iar de aici pana la a initia o conversatie nu mai este decat un pas.

Daca ai in fata ta un vecin mai timid, atunci pune-i intrebari despre zona respectiva, administratia blocului etc. Nu uita sa oferi o clasica invitatie la cafea sau ajutorul tau in cazul in care vecinul ar avea nevoie de ceva.

2 Frecventeaza magazinele din apropiere

Aproape in fiecare zona exista o serie de magazine unde vanzatorii sunt foarte prietenosi, tocmai pentru ca toti clientii acestora sunt din zona. Ai toate sansele sa te intalnesti la piata sau la magazinul din colt cu vecinii tai de bloc.

Alege o ora obisnuita la care lumea, de obicei, merge la cumparaturi (de exemplu, sambata dimineata) si fii pregatit sa intri in vorba cu vecinii pe care ii stii doar din priviri.

 

3 Participa la activitatile organizate de vecinii tai

Stiu ca sedintele de bloc ti se pot parea destul de invechite, dar daca ai sansa sa intalnesti persoane de varsta ta, atunci profita de astfel de reuniuni si cunoaste-ti vecinii. Afla care sunt problemele locatarilor si incearca sa te remarci aducand solutii sau participand la discutii.

4 Da o petrecere

Sa dai o petrecere cu necunoscuti nu este exact cel mai usor lucru din lume, dar poate fi o metoda distractiva prin care iti poti cunoaste vecinii. Mai intai, incearca sa afli cam ce varsta au acestia. Nu cred ca aveai intentia sa o inviti si pe batranica de pe palier.

Daca deja ai reusit sa schimbi niste salutari cu vreun vecin, atunci ai putea sa il instiintezi pe acesta de planurile tale. Astfel, veti putea alcatui impreuna o lista cu persoanele din bloc care ar putea participa la eveniment.

Incearca sa nu dai o petrecere prea zgomotoasa, pentru ca nu ai de unde sa stii cum se vor comporta vecinii tai la ore asa tarzii in noapte. Organizeaza ceva distractiv, cu activitati care sa puna lumea in miscare, dar fereste-te de consumul prea mare de alcool sau de orele exagerat de tarzii. O zi de sambata s-ar putea transforma intr-o reuniune interesanta intre vecinii tai.

5 Metodele clasice: zaharul si cafeaua

Metodele clasice sau metodele “disperate” de a relationa cu vecinii tai sunt binecunoscuta invitatie la cafea sau umblatul din usa in usa pentru un pic de zahar.

Ai observat ca vis-a-vis de tine locuieste o familie pe care ti-ai dori sa o cunosti. Atunci roaga-i sa te imprumute cu ceva ce ai nevoie prin casa, bineinteles cu garantia ca vei face si returul.

Daca vrei putin zahar pentru o prajitura delicioasa, nu uita sa ii aduci si vecinului binevoitor o bucatica din aceasta.

Din vorba in vorba, poti lansa si invitatia la o cafea. Poate ti se va parea exagerat, dar ai sansa sa dai peste oameni binevoitori, care vor aprecia gestul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare