Plante de gradina

#ingrijire lalele #lalele

Unde sa asezi lalele ca sa infloreasca si sa dureze mai mult timp

Daca lalelele se numara printre florile tale preferate, ai ajuns in locul potrivit pentru a afla toate sfaturile pentru a le ingriji astfel incat sa infloreasca si sa reziste mult timp.

 

Lalelele sunt rezistente, dar au nevoie de o anumita ingrijire pentru a le pastra in casa sau in gradina pentru o perioada lunga de timp. Locul unde sa le asezam, cata lumina au nevoie si cata apa sa le dam sunt criterii esentiale pentru ca acestea sa creasca frumos.

Care este semnificatia lalelelor?

Laleaua inseamna pasiune si romantism; este cel mai mare semn de dragoste sincera. Daca cineva iti daruieste o floare de lalea, inseamna ca vrea sa-si imparta intreaga viata cu tine.

Cat dureaza florile de lalele?

Florile de lalea au o durata de viata relativ scurta, de 3 saptamani; atunci cand acestea se ofilesc, nu uitati sa le taiati pentru a face loc unor flori noi.

De cate ori infloresc lalelele pe an?

Din fericire, lalelele infloresc de mai multe ori pe an: de 3-4 ori pe an, atata timp cat sunt tinute la o temperatura cuprinsa intre 13 si 16 grade Celsius.

De ce ingrijire au nevoie lalelele?

Pentru ca lalelele tale sa infloreasca si sa reziste mult timp, ingrijeste-le dupa cum urmeaza: sunt plante perfecte pentru a fi cultivate in ghiveci si in gradina; in functie de specie, pot sta la semiumbra sau la soare, dar intotdeauna cu lumina necesara pentru a se dezvolta; pe de alta parte, trebuie udate din abundenta, fara a inmuia solul si au nevoie de ingrasamant la fiecare 30 de zile.

In ceea ce priveste locul in care sa amplasezi lalelele, este recomandat sa le pui la intrarea in casa, in curte sau in gradina, deoarece in aceste locuri vor avea conditiile necesare pentru a inflori si a rezista mai mult timp.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului