Plante de gradina

#gradina #sistem irigatii gradina # sistem inrigatii #udat plante

Sisteme de irigatii pentru gradina de acasa

Sistemele moderne de irigatii permit udarea plantelor intr-un mod aplicat si controlat, fara risipa de apa. Alege-ti sistemul cel mai convenabil in functie de costuri si de nevoile plantelor tale.

Iata cateva sisteme de irigatii pentru gradina:

Micro-irigarea in gradina

Micro-irigarea este un sistem de udare a gradinii intr-un mod precis, masurabil, cu reducere a cantitatii de apa consumate. Prin micro-irigare se elibereaza numai o anumita cantitate de apa pe planta, in functie de nevoile acesteia. Apa este eliberata prin picuratoare, asigurand un sol udat uniform. In acest fel se evita evaporea sau curgerea unei cantitati mari de apa.

Micro-irigarea este un sistem recomandat pentru straturile de flori, culturile de legume, in sere, pentru ghivece, garduri vii sau arbusti. Sistemul de micro-irigare permite montarea in functie de componenta gradinii respective, tinand cont de nevoile individuale ale beneficiarului. Sistemul permite udarea plantelor cu jet delicat, stropire continua, ploaie marunta.

Un alt avantaj al micro-irigarii il reprezinta faptul ca sistemul masoara umiditatea solului printr-un senzor. Sistemul actioneaza automat, prin autoreglare, fara sa aiba nevoie de racordare la curent electric.

Cand achizitionezi un set pentru micro-irigare, trebuie sa acorzi atentie numarului de plante si spatiul pe care acesta il acopera (cati metri si cate plante). Setul poate contine filtre, conducte, picuratoare, spini si ac pentru curatat.

Sistem de irigare cu aspersoare telescopice

Sistemul de irigare cu aspersoare telescopice asigura irigarea pop-up. Aspersoarele telescopite se instaleaza subteran si se conecteaza la sistemul de conducte. Acest sistem are avantajul de a lasa solul liber cat timp aspersoarele sunt in repaus. Odata activate, aspersoarele apar din pamant, iriga plantele in directia stabilita initial de catre beneficiar si apoi se retrag. Sistemul poate fi imbunatatit cu un programator prin care se stabileste ora la care doresti sa fie irigata gradina. O astfel de functie este utila ori de cate ori lipsesti de acasa.

Container cu pompa pentru ghivece

La un numar limitat de plante si in special pentru plantele in ghiveci este recomandat sa folosesti un container cu pompa. Setul de irigare contine un container, o pompa, tuburi si capete de picurare. Capetele se aseaza in ghivece, in timp ce apa este asigurata de container, prin pompa integrata. Poti stabili tipul de flux al apei. Un astfel de sistem este potrivit pentru pana la 35 ghivece sau recipiente pentru flori.

Piston de stropit pentru gradina

Investeste intr-un piston pentru gradina. Un astfel de produs poate servi la stropirea florilor, pentru vaporizare in sera, pentru curatarea aleilor cu jet puternic etc. Un piston de stropit este dotat cu duze diferite, in functie de nevoile beneficiarului. Functiile pistonului trebuie sa se poata regla cu usurinta. Produsul este util atat pentru gradinarii incepatori, cat si pentru cei priceputi.

Foto: sprinklersupplyco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului