Plante de gradina

# amenajare gradinaa #plante perene #plante gradina #gradina #plante

Plantele care iti transforma gradina intr-un colt de rai

Gradinile de vara sunt foarte frumoase, dar trebuie sa fie si foarte bine ingrijite. Pentru a avea parte de un adevarat colt de rai, cel mai bine ar fi sa optetzi pentru plantele perene. Asta pentru ca sunt mai usor de intretinut, plus ca nici nu trebuie sa le plantezi an de an.

Plante perene care iti vor infrumuseta gradina

Trandafirii

De departe, cele mai frumoase florori. Poate si de aceea, trandafirii au nevoie de o ingrijire speciala. Mai ales in lunile cele mai geroase din an, cum ar fi ianuarie, cand trebuie protejati. Apoi, primavara trebuietaiati si tratati cu ingrasamant care sa stimuleze inflorirea.Trandafirii trebuie plantati in zone cu multa lumina, intr-un sol fertil. Se recomanda udarea in fiecare zi, dimineata sau seara.

Petuniile

Acestea sunt flori multicolore, care infloresc pe tot parcursul verii. Cu forme si nuante dintre cele mai frumoase, petuniile cresc si sub forma unor tufe si sub forma unor tufisuri, in cascada. Au un foarte mare avantaj, pentru ca sunt usor de intretinut.

Petuniile prefera soarele si solul umed, astfel ca se recomanda plantarea acestora in zone in care sa beneficieze de cat mai multa lumina si sa fie ferite de vant.

Margaretele

Margaritarele au nevoie de zona cu foarta multa iarba, dar si cu un sol cu un ph neutru. Pentru protejarea de daunatori, poti folosite insecticide cu spectru larg. Aceste flori au un mare avantaj - chiar daca toamna se vor usca, vor reveni la viata anul urmator.

Carciumaresele

Acestea sunt printre cele mai rezistente flori de vara si care nici nu necesita conditii speciale de ingrijire. Se planteaza direct prin seminte, nefiind necesare rasaduri. Florile cunosc o varietate de culori si infloresc pana toamna tarziu.

Gura leului

Este una dintre cele mai apreciate flori de vara, gratie coloritului impresionant, care variaza de la alb, portocaliu, galben, la mov, rosu sau roz. Gura leului prefera zonele insorite si solurile fertile, bogate in humus, cu un ph neutru si cu o umiditate medie.

Daliile

Asemenea trandafirilor, daliile infloresc pe tot parcursul verii, dar un pic mai tarziu fata de alte flori de vara. Ele rezista pana toamna tarziu, cand cade prima bruma. Spre deosebire de margarete, bulbii daliilor trebuie scosi din pamant in fiecare toamna, dar pot si replantati in primavara urmatoare. Mare atentie!!!! Pentru a-si pastra calitatile, tuberculii se introduc intr-un amestec de nisip si rumegus si se pastreaza intr-un loc protejat, pentru a nu ingheta in timpul iernii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare