Plante de gradina

#flori #gradina #plante de gradina #flori comestibile

Flori comestibile pe care le poti cultiva in gradina

Florile pe care le plantezi in gradina indeplinesc un rol estetic, dar stiai ca multe dintre ele sunt comestibile? In strainatate, multa lume cultiva flori in ghiveci sau direct in solul din gradina nu atat pentru frumusetea lor, cat pentru faptul ca le pot manca. Adaugarea florilor in sosuri, salate sau antreuri da o savoare aparte preparatelor tale.

Trebuie sa stii ca toate florile comestibile contin vitamine, minerale si alte substante benefice pentru organism, tocmai de aceea sunt folosite si in scop curativ. Sunt peste 40 de flori comestibile pe care le poti cultiva in gradina, insa cele mai frecvent utilizate si cele mai gustoase sunt urmatoarele.


Panselutele

Panselutele sunt flori atat de delicate, incat te temi ca daca le vei atinge le poti rani. Insa, dincolo de aspectul estetic fragil, panselutele sunt flori comestibile care dau mancarurilor si prajiturilor un gust usor mentolat. Firavele panselute pot fi cultivate atat in ghiveci, cat si direct in solul din gradina. Nu sunt pretentioase fata de sol, insa trebuie sa stii ca soarele prea puternic nu le prieste, tocmai de aceea este indicat sa le cultivi intr-un spatiu umbros.



Sursa foto: plant-and-flower-guide.com


Condurul-doamnei

Petalele florilor Condurul-doamnei sunt comestibile si au un gust usor picant. Condurul-doamnei se planteaza in lunile martie-aprilie, intr-un sol cu drenaj bun. In perioadele de seceta, aceste flori comestibile au nevoie de udari la fiecare 2-3 zile.



Sursa foto: mpeptenatu.blogspot.com


Florile de dovleac

Florile de dovleac pastreaza aroma usor dulceaga a fructelor dolofane si au o veche traditie in bucataria mediteraneana. Asadar, dupa ce infloresc dovleceii, sacrifica o mana de flori pentru a le manca pane sau in sosuri.



Sursa foto: theordinarycook.co.uk


Galbenelele

Galbenelele sunt unele dintre cele mai indragite flori de gradina, deoarece pot fi intrebuintate in mai multe moduri. Poti face din ele unguente si ceaiuri, dar stiai ca poti sa le si mananci? Specialistii spun ca galbenelele se folosesc mai ales in soteuri, pentru un plus de savoare si culoare.



Sursa foto: cuelisa.com


Alte flori comestibile

Pe langla florile comestibile mentionate pana acum, este posibil sa ai in gradina flori despre care nu stiai ca pot fi mancate. Printre acestea se numara: florile de salcam, trifoiul rosu, toate florile pomilor fructiferi, petalele de trandafiri, florile de coriandru, florile de musetel si papadia.

Sursa foto: arenaflowers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului