Plante de gradina

# pamant trandafiri # sol trandafiri #trandafiri #plantare trandafiri

Cum pregatesti solul perfect pentru plantarea trandafirilor

Trandafirii sunt plante sensibile, care au nevoie de o ingrijire speciala pentru a creste frumos si sanatos. Trebuie sa le creezi un mediu propice dezvoltarii, iar solul in care sunt plantati are un rol foarte important.

Iata cateva instructiuni pentru pregatirea solului pentru plantarea trandafirilor:

PH-ul solului

PH-ul solului este un criteriu foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand plantezi trandafirii. Acesta trebuie sa le ofere toti nutrientii necesari pentru a se dezvolta si pentru a face flori superbe. Trandafirii prefera un sol cu Ph neutru: intre 6,0 - 7,0. Daca solul este alcalin sau acid in gradina ta, cel mai bine ar fi sa ii plantezi in ghivece.

Textura solului

Trandafirii au nevoie de un sol care sa se scurga bine de apa in exces, dar in acelasi timp sa pastreze umiditatea pentru ca radacinile sa isi poata lua substantele nutritice. Solul in care plantezi trandafirii nu trebuie sa fie nisipos, deoarece nu va pastra apa.

Daca alegi un sol argilos, trebuie sa ai grija la unele aspecte si modificari. Elimina orice pietre mari din pamant atunci cand ii plantezi. Nu fi tentat sa adaugi nisip sau lut pentru a reechilibra lucrurile. Ingredientul-cheie pe care trebuie sa il adaugi in sol este materia organiza, sub forma de compost, gunoi de grajd sau mucegai de frunze. Substanta organica va ajuta atat la retentia de apa, cat si la scurgerea ei pe masura ce se descompune.

Imbogatirea solului

Multi gradinari prefera sa faca unele modificari ale solului inainte de a planta trandafiri. Solurile variaza insa si este foarte greu sa faci indrumari specifice pentru imbogatirea lui. Ai putea doar sa iti dai seama ca ai un sol bun, doar daca celelalte plante si flori din jur sunt inverzite si inflorite. Dacă acestea sunt în permanență stresate, îngălbenite sau afectate de probleme, trebuie să adăugați niște nutrienți în sol.

Unii grădinari preferă să adauge o cremă sau o cremă de soia pentru un plus de azot, dar dacă ai adăugat materie organică, probabil că ai destul pentru acum. Sărurile Epsom sunt, de asemenea foarte bune pentru imbogatirea solului.

 


 


 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare