Plante de gradina

# plante exotice #plante #orhidee #gradina #plante gradina #orhideea arachnis

Cum ingrijesti orhideea Arachnis

Arachnis este un gen de plante care face parte din familia orhideelor (Orchidaceae) si care cuprinde peste 20 de specii. Acestea sunt originare din Noua Guinee, Insulele Solomon, Filipine, Indonezia si Asia de Sud-Est.

Cum cresti Arachnis

Arachnis este intalnita adesea in plantatiile din tarile exotice, in apropierea palmierilor. Planta poate fi crescuta si in sere. Ca masa de crestere, pentru Arachnis se foloseste un amestec din coaja de nuca de cocos si aschii de lemn.

In cazul in care este crescuta in ghiveci, Arachnis are nevoie de un amestec de aditivi organici care sa impiedice putrezirea radacinii. Planta trebuie asezata intr-un loc insorit sau partial insorit.

La maturitate, orhideea Arachnis atinge o inaltime de aproape 3 metri. Tot atunci se obtine cea mai mare productie de flori. Este bine ca floarea sa fie sustinuta de araci. Florile apar mai multe pe o tulpina. Planta face multe flori cand este expusa complet la soare. Florile sunt aspectuoase, asemanatoare cu picioarele unui paianjen, patate in culori vii, de la portocaliu la rosu intens.

Pentru ca planta sa-si mentina prospetimea si vigurozitatea, se poate adauga in sol ingrasamant organic o data pe saptamana. Pentru protejarea plantei, se face un pat de mulci din lemn.

In zonele de origine, orhideea Arachnis nu are nevoie de irigatie in sezonul ploios. In celelalte regiuni, insa, planta se uda regulat. In zilele calduroase si in perioadele secetoase, frunzele si radacinile trebuie udate pentru a-si asigura plantei necesarul de umezeala si o temperatura scazuta. In acelasi timp, radacinile trebuie bine aerisite, iar apa din jurul radacinilor nu trebuie sa fie niciodata statuta.

In lunile de iarna, in regiunile temperate, planta se uda putin. Intre doua irigari, pamantul trebuie lasat sa se zvante usor, fara a deveni prea uscat sau cu apa prea multa o perioada lunga de timp.

In timpul perioadei de crestere, se foloseste fertilizator cu azot. In timpul perioadei de inflorire, ingrasamantul poate fi ales pe baza de fosfor si potasiu. Fertilizatorii se folosesc intr-o cantitate redusa in perioadele in care planta se uda numai putin.

Orhideea Arachnis trebuie protejata impotriva ciupercilor. O data pe saptamana, floarea se trateaza cu un fungicid. O alta modalitate de a o proteja este inspectia regulata a plantei, cautand semne de daunatori.

In cazul cresterii in ghiveci, acesta trebuie sa fie mare, usor drenabil, care sa permita circulatia aerului si retinerea unei cantitati mici de apa, cat sa fie asigurata umezeala. Pamantul din ghiveci se schimba inainte sa se crape din cauza uscaciunii.

Cum folosesti Arachnis in gradina

Arachnis este o orhidee exotica, folosita in designul gradinii in scop decorativ. Aspectul sau este asemanator cu un paianjen, floarea facandu-se imediat remarcata. Poti creste orhideea in grupuri, alaturi de alte flori sau separat in ghivece.

Orhideea Arachnis este o planta pretentioasa, mai greu de crescut in zonele temperate, dar deosebit de frumoasa.

Foto: totos008.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului