Plante de gradina

#gradina #plante gradina #plante ghiveci

Combinatii de plante in acelasi ghiveci

Realizeaza propriile combinatii de plante in ghiveci si decoreaza aleile din gradina, terasa sau agata-le in gradina de o pergola. Invata sa faci combinatii reusite de plante in acelasi ghiveci si adu un plus de personalitate gradinii tale.

Poti folosi in aceste combinatii vegetale ierburi ornamentale, plante cu frunzis decorativ, plante care infloresc o perioada lunga de timp, tinand cont, totodata, de inaltimi si texturi. Alege plantele in asa fel incat sa aiba nevoi asemanatoare de lumina, apa si temperatura. Recipientul in care sunt asezate poate contribui la aspectul general al ansamblului vegetal. Alege ghivece sau recipiente deosebite si aseaza-le intr-un loc la vedere, pentru a putea fi admirate din toate partile.

Iata cateva idei de combinatii de plante care se potrivesc pentru un ghiveci decorativ:

Ghiveci verde

Un ghiveci in mai multe nuante de verde poate fi realizat dintr-o combinatie de Solenosternon, Vinca major, Ipornoea batatas si Miscanthus Sinensis. Ipomoea batatas (cartof dulce) este o planta cu un frunzis atractiv, folosita adesea in combinatii de plante. Miscanthus Sinensis (stuf chinezesc) este o planta ierboasa, decorativa, potrivita pentru un ansamblu vegetal decorativ. Aceste plante rezista bine la uscaciune, dar si la umiditate. Aseaza ghiveciul intr-un loc insorit sau in semiumbra.

Ghiveci din frunze colorate

Alege cateva plante cu frunzis decorativ, colorat intens. Astfel de plante se dezvolta cel mai bine intr-un loc in semiumbra. Foloseste Solenosternon si Ruellia brittoniana (petunie mexicana) pentru a obtine un ansamblu vegetal verde-grena, deosebit de atractiv. Petunia este o planta viguroasa, cu tije inalte, iubitoare de umiditate. Solenosternon are frunze frumoase, zimtate, in verde-visiniu. Impreuna, cele doua realizeaza o compozitie vegetala pe doua nivele.

Ghiveci in cascada

Pentru a da impresia de cascada, foloseste ierburi ornamentale. Acestea adauga inaltime si textura intregii compozitii. Foloseste in ghiveci Pennisetum setaceum, Solenosternon, Helichrysum petiolare si Plectranthus. Pennisetum setaceum este o planta interesanta, cu flori purpurii, in timp ce Helichrysum petiolare este o planta cu flori abundente si frunzis aromat.

Ghiveci pentru un loc insorit

Combina intr-un ghiveci cateva plante iubitoare de soare. Vei putea aseza recipientul afara, pe jos, langa o alee sau chiar pe o masa sau pe un postament din gradina. Foloseste o planta ierboasa deosebita, precum Scirpus cernuus, un citric precum Citrofortunella microcarpa si alte plante cu texturi diferite: Pelargonium, Phormium tenax si Heuchera.

Ghiveci cu flori de vara

Pentru a inveseli un spatiu, realizeaza o compozitie florala intr-un ghiveci, cu ajutorul unor plante anuale, colorate si a unor plante care infloresc toata vara. Foloseste in compozitie Browallia speciosa, Impatiens, Hedera helix, Lobelia erinus si tuberhybrida. Aseaza aranjamentul floral intr-un loc partial insorit sau la umbra.

Foto: container-gardening-for-you.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului