Plante de gradina

#trandafiri #plante gradina #specii trandafiri #trandafiri gradina

6 specii moderne de trandafiri pentru gradina ta

Trandafirii sunt intotdeauna comori pretioase pentru orice gradina, mai ales daca alegi sa cultivi specii moderne, adaptate climatului actual. Soiurile noi de trandafiri impresioneaza atat prin aspectul lor imbunatatit, cat si prin rezistenta lor aparte si capacitatea de a se adapta conditiilor meteo schimbatoare.

Daca vrei sa iti completezi gradina cu specii moderne de trandafiri, ti-am pregatit o lista de soiuri noi cu sanse maxime de a creste incantator la tine acasa.

1. Trandafirii Rosa America Jacclam

Aceasta specie de trandafiri cataratori creste pana la 2,5 metri inaltime si 1 metru latime. Inflorescentele sunt bogate, de un rosu-corai incantator. Trandafirii Rosa America au si un miros puternic usor "condimentat", sunt rezistenti in fata bolilor, infloresc in mod repetat si au nevoie de ingrijire moderata pentru productia optima de frunze si flori.

2. Trandafirii Rosa Red Fountain

Cu inflorescente semi-duble dispuse in grupuri, trandafirii Rosa Red Fountain pot ajunge la inaltimea de 3 metri si la latimea de 1 metru. Fiecare trandafir are in jur de 20-25 de petale de un rosu intens hipnotizant si emana un miros puternic.

Tot trandafirii Rosa Red Fountain au inflorire continua, rezista bine la boli si cresc cel mai bine in regiuni insorite.

3. Trandafirii Floribunda Rose (Iceberg)

Aceasta specie moderna de trandafiri atinge o inaltime maxima de 1 metru, remarcandu-se prin flori medii ca dimensiune, dispuse in grupuri, cu cate 25 de petale albe si stamine aurii. Parfumul este unul discret, iar arbustii au o forma rotunda. Specia Floribunda Rose infloreste continuu si are nevoie de o expunere partiala la soare si umbra.

4. Trandafirii "Queen Elizabeth"

Cu tulpina lunga si dreapta, incununata flori orientate spre cer, trandafirii "Queen Elizabeth" cresc pana la 1,3 metri inaltime si 60 cm latime. Florile au cate 38 de petale roz-deschis si emana un parfum discret. Cresterea acestei specii moderne de trandafiri este una viguroasa, daca beneficiaza de expunere continua la soare.

5. Trandafirii Rosa Penelope

Un hibrid intre trandafiri si mosc, specia Rosa Penelope ajunge la 1 metru inaltime si produce flori de culoarea somonului, cu parfum intepator puternic. Mugurii au o nuanta superba de oranj.

6. Trandafirii Rosa Applejack

Cu un foliaj lucios spectaculos, trandafirii Rosa Applejack impresioneaza prin nuanta lor de roz intens, inflorirea repetata si rezistenta sporita in fata bolilor. In plus, nu au nevoie de protectie suplimentara pe timp de iarna!

Sursa foto: canadiangardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului