Plante de gradina

#plante #ulm #artar #alergii #cedru #plante alergene #ambrozia #iarba bermuda

5 plante care iti agraveaza alergiile

Polenul plantelor, raspandit in aer, provoaca alergii puternice celor care au un sistem imunitar hipersensibil. Ochii rosii, nasul infundat sau buzele umflate sunt cateva dintre efectele alergiilor. Iti prezentam cateva dintre plantele alergene de care ar trebui sa te feresti daca esti predispus la alergii.


1. Ambrozia

Ambrozia este una dintre plantele care provoaca cele mai multe alergii. 75% dintre persoanele alergice la polen sunt alergice si la ambrozie. Planta este extrem de comuna, doar in America de Nord existand 17 tipuri de ambrozie. Ambrozia elibereaza un numar mare de boabe de polen in aer.

Ambrozia nu creste mai mult de doi metri inaltime, are frunzele ascutite si flori galben-verzui. Creste la margine de drum, de-a lungul malurilor, in locurile aflate in paragina si in zonele rurale. Prin urmare, daca stii ca esti alergic la polen, suferi de astm bronsic sau ai probleme cu glanda tiroida, este important sa stai cat mai departe de aceasta planta periculoasa.


2. Iarba Bermuda

Iarba Bermuda este originara din Africa, insa se intalneste peste tot in lume. Se gaseste pe peluze si pe terenurile de golf. Iarba de Bermuda are frunze de nuante albastru-verde, in sezonul cald, si maro, in perioadele reci. Tulpinile nu cresc mai mult de un metru. Planta se multiplica rapid si provoaca alergii puternice.


3. Artarul

Artarul este o alta planta care produce alergii puternice. La nivel mondial, artarii sunt renumiti pentru siropul aromat, obtinut din fierberea sevei lor. Artarii pot creste pana la 50 de metri. Frunzele artarului sunt colorate galben-auriu ajungand pana la rosu, iar florile sunt galbene-verzui. Poate fi intalnit de-a lungul soselelor si autostrazilor.


4. Cedrul de munte

Cedrul de munte este unul dintre copacii care raspandesc foarte mult polen si pot impiedica buna desfasurare a activitatilor in aer liber, in cazul persoanelor alergice. Sunt copaci mici si nodurosi cu frunze de dimensiuni reduse.


5. Ulmul

Ulmii se intalnesc in zonele umede si, la fel ca alte plante alergene, produc flori care elibereaza polen. Ulmii sunt copaci cu dezvoltare rapida, care se adapteaza usor diferitelor tipuri de clima.



Sursa foto: snowfirster.blog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului