Plante de gradina

#plante care ucid # plante ucigase #plante de gradina

3 plante superbe, care te pot ucide insa. Nu le atinge niciodata, oricat de mult te atrage frumusetea lor

Florile frumoase te pot atrage ca un magnet. Cu toate acestea, trebuie sa fii foarte atent inainte de a atinge o planta, oricat de frumoasa este, mai ales daca te afli in paduri sau locuri in aer liber.

Iata care sunt cele mai frumoase flori din lume, care te pot ucide insa daca le atingi:

Aconit comun (Aconitum napellus)

Cunoscuta si sub numele de wolfsbane, este folosita ca floare ornamentala datorita frumoasei sale culori violete. Cu toate acestea, toate partile sale, in special radacinile sale, contin toxine, in principal aconitina.

Otrava sa a fost folosita in antichitate pentru a vana, iar romanii au folosit-o ca metoda de executie. Este originara din Europa, dar este foarte frecventa in Asia si rareori poate fi gasita in America.

Doar atingerea acestei plante poate provoca iritatii, iar ingerarea ei provoaca diaree, varsaturi si dureri abdominale. Stopul respirator si anomaliile ritmului cardiac pot duce la moarte. Nu exista antidot, tratamentul depinde de simptome.

Lemn dulce american (Abrus precatorius)

Semintele sale rosii au fost folosite de diferite culturi pentru a face bijuterii si instrumente muzicale, insa una singura poate ucide un om daca este ingerata. Este originara din Africa, Asia si Australia, dar a fost introdusa si in Mexic, Statele Unite si America Centrala.

Toxicitatea sa se datoreaza unei proteine ​​numite abrin. Daca este ingerata, este posibil sa aveti varsaturi, sa apara pierderea poftei de mancare, febra, paralizie si, in unele cazuri, deces.

Musetelul mortii (Hippomane mancinella)

Este ca marul Alba ca Zapada. Creste in zona tropicala a Americii si a fost mentionat de exploratorii timpurii drept cel mai toxic copac din Lumea Noua.

Daca atingeti copacul sau seva acestuia, veti avea o senzatie egala cu o arsura, acesta poate provoca dermatita, iritatii si pustule.

Daca seva cade in ochi, provoaca conjunctivita severa care poate duce la orbire permanenta. De asemenea, fumul sau provoaca orbire. Daca ai ghinionul sa fii sub copac cand ploua, poti avea dureri de cap puternice. Daca o ingerezi poate provoca ulcer, sangerari orale si gastro-intestinale. Singura veste buna este ca rareori provoaca moartea.

Sursa foto: amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare