Plante de apartament

#inflorire violete #violete

Violetele tale nu infloresc? Iata ce trebuie sa faci

Violetele reprezinta flori capricioase. Daca sunt gospodine care spun ca violetele lor infloresc tot anul fara vreo ingrijire speciala, exista si case unde acestea nu fac flori. Vei afla de mai jos ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

De ce nu infloresc violetele si cum trebuie sa le ajuti fara sa folosesti substante chimice

Exista mai multe motive pentru care violetele nu infloresc. Spre exemplu, specialistii in domeniu spun ca plantarea sau transplantarea necorespunzatoare a unei flori, udarea gresita, iluminarea slaba sau temperatura si umiditatea nu sunt potrivite sunt cateva dintre motivele pentru care violetele nu infloresc.

Daca ai asigurat toate conditiile de mai sus, dar violetele tot nu infloresc, atunci poate este cazul sa le ajuti cu ingrasaminte.

Cultivatorii de flori cu experienta recomanda doua ingrasaminte naturale: cenusa de lemn si iod. Cenusa de lemn este un bun ingrasamant fosfor-potasiu care ajuta la dezoxidarea solului si respinge daunatorii.
Cum sa pregatesti ingrasamant natural din cenusa: ai nevoie de o lingura de cenusa de lemn pe care sa o diluezi intr-un litru de apa. Se lasa la infuzat pentru trei ore. Dupa aceea, amesteca  bine solutia, astfel incat sa nu existe sedimente si uda planta. Este suficient sa uzi violetele cu o astfel de solutie la fiecare 10-14 zile.

Solutia de iod stimuleaza violetele. Pentru a o pregati dizolva o picatura de iod in trei litri de apa. Uda violetele cu acest ingrasamant de trei ori. Vei vedea ca usor usor vor inflori spectaculos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului