Plante de apartament

#flori #intretinere flori #rezistenta flori

Secretele florarilor: cum sa faci ca florile cumparate sa reziste mai mult

Vrei sa iti improspatezi casa in orice anotimp cu flori proaspete, care sa reziste timp indelungat chiar si intr-un mediu interior? Iata cateva dintre cel mai bine pastrate secrete de florarilor, care te vor ajuta sa ai mereu in jur miresme incantatoare si multa culoare:


1. Transportul

Transportul florilor pana acasa este crucial, deoarece in acest timp ele se pot ofili rapid. Asigura-le hidratarea necesara in aceasta perioada, punandu-le intr-un recipient ce are o capacitate de cel putin cinci litri de apa. De asemenea, ai grija ca aceastea sa nu fie expuse aproape de o sursa de caldura sau direct in lumina soarelui.


2. Alegerea vasului

Alegerea vasului in care vei pune florile este, de asemenea, extrem de importanta pentru a pastra florile cumparate mai mult timp. Daca florile sunt prea inalte si le pui intr-un vas prea micut, tulpinile lor s-ar putea sugruma si apleca prea mult, pana la ruperea lor. Asadar, pastreaza in casa vaze de mai multe forme si dimensiuni, pentru o varietate mai mare de tipuri de flori.


3. Spalarea vazelor

Daca vrei ca florile cumparate sa reziste mai mult, ai grija si la modul in care speli vazele. Acestea trebuie curatate in profunzime cu sapun si inalbitor, pentru a elimina orice bacterie sau alte substante ce ar afecta sanatatea florilor, mai ales daca anterior ai avut plante care s-au uscat in acel vas.


4. Utilizeaza foarfecile florale

Un truc-cheie in taierea florilor este acela de a folosi ustensile speciale, precum foarfecile foarte ascutite, deoarece acestea nu pot deteriora tulpina.


5. Taierea tulpinilor

Unul dintre cei mai importanti pasi pentru a oferi o longevitate mai mare florilor cumparate este sa le tai tulpina corespunzator. Acest proces se face sub apa, la un unghi mic, aproximativ unu-doi centimetri si cu o foarfeca ascutita. Cand o floare este culeasa si transportata, ea pierde foarte multa apa, iar taierea lor sub jet de apa permite hidratarea lor cat mai intensa si mai rapida.


6. Suplimentele nutritive

Florile taiate au nevoie de suplimente nutritive, asa ca nu sari peste aceasta etapa esentiala. Suplimentele nutritive ajuta, de asemenea, si la eliminarea bacteriilor. Aceste suplimente le gasesti la toate florariile sau chiar in hipermarketuri la raioanele speciale.



Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare