Plante de apartament

#plante umbra #plante baie #plante

Plante pe care le poti tine in baie

Plantele sunt esențiale pentru susținerea mediului nostru și reprezintă o modalitate foarte ieftina si simpla de decora casa deoarece ne oferă culori intense și, ceea ce este mai important, dau viața unui spatiu interior. Dar poate o plantă să crească într-o baie? 

Adevărul este că da, deoarece băile sunt de obicei umede si ofera un climat bun pentru plante. Mai mult, baiele sunt un spatiu ideal pentru plante daca pleci in concediu.

Multe băi au ferestre prin care sunt luminate de soare, iar intensitatea luminii este amplificata de oglinzi, crescand astfel cantitatea de lumina pe care o primesc plantele. 

Iata care sunt plantele care se dezvolta cel mai bine in baie: 

Bambus

Bambusul este una dintre cele mai bune plante pe care le puteți include în baie, crește foarte bine în climă umedă și, de asemenea, este perfectă pentru spații cu puțină lumină, așa că nu vă faceți griji dacă toaleta nu are prea multă lumină naturală. Aceste plante s=sunt foarte apreciate în arta Feng Shui, pentru ca atrag noroc și au o energia pozitivă . 

Aloe Vera 

Dacă baia primește o mulțime de lumină naturală, o opțiune excelentă este să încorporați o plantă de aloe vera in ea. Este o plantă care are multe proprietăți excelente atât pentru sănătate, cât și pentru piele, astfel încât să puteți profita cu ușurință de toate beneficiile sale.

Pentru a o mentine in stare buna, luati in considerare faptul ca nu trebuie sa o udati continuu, va fi de ajuns sa o faceti la fiecare 15 sau 20 de zile folosind apa putina. 

Orhideea

Orhideele sunt flori foarte elegante și frumoase care pot adăuga o notă de culoare și viață unei bai. Ele simbolizează prosperitatea, frumusețea, abundența și fertilitatea.

Există varietăți ale acestei plante care trăiesc perfect în spații umede, cum ar fi orhideele Vandas, Dendrobium sau Cattleya. 

Trebuie să țineți cont de o serie de îngrijiri, astfel încât florile sa se înmulțească și, mai ales, este important să știți că între o udare și alta, orhideele trebuie să se usuce. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului