Plante de apartament

#planta inimilor #decorare biblioteca #plante de interior #iedera #plante de apartament #biblioteca #planta paianjen

Plante curgatoare, perfecte pentru decorarea unei biblioteci

Plantele de apartament aduc culoare si veselie oricarei incaperi. In plus, infrumuseteaza si dau o nota aparte oricarei biblioteci.

Daca ai un raft liber in biblioteca sau suficient spatiu pentru a depozita unul sau mai multe ghivece cu flori, atunci opteaza pentru plantele curgatoare. Alege un ghiveci care sa contrasteze cu designul incaperii si bucura-te de noul look al incaperii tale.

Atentie! Nu exagera! Desi poate parea o idee buna de depozitare a florilor, nu este indicat sa adaugi prea multe ghivee, deoarece efectul va fi unul nedorit. Pentru o biblioteca mica, nu adauga mai mult de un ghiveci cu flori. In cazul unei biblioteci mari, care se intinde pe tot peretele poti adauga maximum trei ghivece cu flori, insa ai grija ca acestea sa fie adaugate la nivele diferite si la distanta unul de altul.

Iedera

Sursa foto: laurenconrad.com

Iedera este o planta usor de ingrijit si deloc pretentioasa. Aceasta poate fi crescuta cu usurinta in interiorul casei, intr-un ghiveci. Iedera este o planta cataratoare, insa in lipsa unui suport pe care sa se poata catara, iedera poate crestew sub forma unei cascade, creand un aspect unic in orice incapere.

Iedera prefera zonele umbroase si are nevoie de udari regulate. In zilele caniculare uda planta zilnic, iar in restul anului o data la doua-trei zile.

Planta-paianjen

Sursa foto: houseplantgirl.com

O alta planta usor de crescut in interior este planta-paianjen. Aceasta planta prefera sa fie tinuta in locuri umbroase sau semiumbroase.

Planta-paianjen trebuie udata regulat in timpul verii, astfel incat pamantul sa fie in permanenta umed, insa fara a balti, deoarece radacinile acesteia vor putrezi. Iarna, udarile se raresc pana la una, la o doua saptamani.

Lantul inimilor

Sursa foto: gardentags.com

Lantul inimilor este o planta ideala pentru indragostiti. Frunzele acesteia, de un verde inchis au forma unei inimi, de aici si denumirea plantei. Se adapteaza cu usurinta oricaror temperaturi si prefera zonele umbroase sau semiumbrose, fiind astfel perfecte pentru apartament. Pamantul acestora trebuie sa fie in permanenta putin umed, insa nu adauga multa apa, deoarece radacinile acesteia putrezesc rapid.

Sursa foto principala: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului