Plante de apartament

#planta care se roaga #Marantha #plante de apartament #plante #ingrijire plante

Marantha, planta care se roaga. Cum sa o ingrijesti corespunzator

Marantha, cunoscuta si ca planta care se roaga, este o planta de apartament originara din Brazilia si din zonele tropicale. Planta este tot mai populara si in Romania.

Frunzisul spectaculos al acesteia, ce pare piuctat de un artist desavarsit, a facut-o populara in intreaga lume. Frunzele maranthei se ruleaza la apus, dand impresia unor maini de om care se roaga. De aici si-a luat si denumirea de "planta care se roaga".

Daca ai primit sau ai cumparat o marantha, este foarte important sa stii cum s-o ingrijesti, daca vrei sa te bucuri de frumusetea acesteia mult timp de acum in colo.

Amplasare

Marantha adora locruile umbrite si semiumbrite. Fereste-o pe cat posibil de expunerea la lumina puternica, deoarece frunzele se vor ofili rapid. Amplaseaza planta intr-o camera in care soarele nu bate intreaga zi, iar in timpul verii nu o tine in dreptul ferestei.

Udare

In timpul verii, cand temepraturile cresc, planta are nevoie de umiditate. Uda o data la doua-trei zile, asigurandu-te ca este in permanenta umed. Totodata, asaza sub ghiveci o farfurie cu pietris, in care sa adaugi apa. Planta are nevoie de umiditate si in aer, iar acesta este cel mai simplu si usor mod de a-i crea ambientul perfect. Din cand in cand, poti pulveriza putina apa si pe frunzele acesteia.

In timpul iernii, udarile se raresc la o data pe saptamana. In plus, pietrisul cu apa de sub aceasta trebuie indepartat in sezonul rece, iar frunzele nu se mai stropesc cu apa. Planta este foarte sensibila la frig, iar acestea o pot afecta rapid.

Transplantare

In fiecare primavara, planta trebuie transplantata intr-un ghiveci cu paman proaspat. Asigura-te ca ii cumperi un ghiveci cu gauri de drenaj si farfurioara. Cumpara un sol afanat, cu un drenaj bun, care sa nu retina multa umezeala.

Fertilizare

In sezonul cald (mai-septembrie) se recomanda ferilizarea plantei de doua ori pe luna.

Sursa foto: linkedin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului