Plante de apartament

#gradina interioara #amenajari interioare #plante interior

Gradini verticale de interior, un decor cat mai natural pentru casa ta

Viata intr-o metropola nu iti lasa decat momente ocazionale pentru a petrece timp in mijlocul naturii, ce sa mai vorbim de o plimbare in parc sau de o excursie in afara orasului. Pentru cei carora elementele naturale le lipsesc mai ceva decat aerul exista varianta amenjarii unei mini gradini de interior, dar nu una oarecare, ci un colt verde pe verticala.

Proiectul unei gradini verticale se poate dovedi o buna ocazie pentru a schimba cu totul infatisarea apartamentului tau, dand un aer fresh intregii locuinte, mai ales ca acesta poate fi replicata sub diverse forme in diferte incapaeri ale casei.

Gradina verticala de living

In cazul in care livingul tau este unit in stil open-space de bucatarie, te poti gandi la o transformare radicala a zonei, montand o serie de containere de lemn, cu vase de ceramica in interior, care sa delimiteze spatiul de zi de zona bucatariei.

Planteaza ferigi sau alte plante de inaltime medee care sa rasara din cutiile de lemn suprapuse pentru a-ti decora elegant peretele verde asezat in living.

Gradina verticala de bucatarie

Un colt verde poate fi aranjat si pe peretele bucatriei tale, dimensionand gradina verticala dupa marimea incaperii. Pe langa estetica acestei amenajari, poti da si o utilitate clara coltului verde din bucatarie, asezand in polite ghivece cu plante aromatice – cimbru, rozmarin, bucuioc, menta, sau vase in care sa plantezi salata.

Astfel, pe langa un perete verde si frumos mirositor, vei avea la indemana si o serie de condimente naturale pe care sa le folosesti in mancarea preparata acasa.

Gradina verticala de tip cuier

Livingul tau poate fi, de asemenea, aranjat astfel incat sa te simti transportata in mijlocul naturii, dar pastrand in acelasi timp tot spatiul de care ai nevoie in camera.

Foloseste stative de tip cuier pentru sustinerea ghivecelor cu plante si aseza-le de-a lungul unui perete bine expus la lumina. Vei avea un decor verde elegant si te vei putea bucura de aroma florilor si de un aer curat dat de plante in casa ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului