Plante de apartament

# gheata ghiveci # gheata flori #gheata

De ce este bine sa pui cuburi de gheata in ghiveci

 

Plantele de ghiveci nu sunt deloc usor de ingrijit. Unele dintre ele au nevoie de mai multa lumina, altele de mai putina, unele trebuie udate mai putin altele au nevoie de mai multa apa. Si aceeasi regula se aplica si atunci cand vine vorba de umiditate. Unele mor de umiditate excesiva, iar altele pentru ca nu au fost udate suficient.

De ce este bine sa pui cuburi de gheta in ghiveci

O solutie simpa pentru a evita ca plantele sa nu moara, la indemana oricui si valabila si pentru plantele mai pretentioase, a caror radacina nu suporta umiditate sunt cuburile de gheata. Specialistii spun ca aceasta este cea mai eficienta metoda, si nu stropitoarea deoarece aceasta poate duce la acumularea de apa in exces.

Astfel, pune in fiecare saptamana, la baza plantei, un cub de gheata mare sau cateva mai mici. Procesul de topire a cuburilor de gheata fac ca pamantul sa absoarba apa treptat, iar planta sa-si ia doza necesara de umiditate fara ca radacina sa aiba de suferit.

Acest truc este recomandat in special in cazul in care ai plante agatatoare sau orhidee, specii mai pretentioase la ingrijire.

Alte trucuri de ingrijire a plantelor

- pentru ca pamantul sa retina mai bine apa, pune la fundul ghiveciului un filtru de hartie pentru cafea;

- daca vrei sa plantezi trandafiri, apeleaza la ajutorul cartofilor. Infige tulpinile trandafirilor in cate un cartof si ingroapa-l in pamant. Astfel, trandafirul va prinde radacini mai repede;

- pune drojdie in apa cu care uzi florile daca vrei ca acestea sa reziste la caldura si sa infloreasca repede;

- urzicile, prin macerare, reprezinta un ingrasamant natural pentru florile din ghiveci. Aceste ofera nutrienti esentiali, iar floarea se va alimenta cu acestia din pamant;

- nu schimba des locurile plantelor precum floarea de ceara sau gardeniile. Ele nu vor inflori daca le muti;

- daca vrei sa readuci la viata planta ta preferata, tot ce trebuie sa faci este sa pui putin praf de scortisoara in pamantul din ghiveci. Scortisoara tine la distanta bacteriile si ciupercile care pot omori floarea. Daca planta incepe sa se vestejeasca, putina scortisoara presarata in partile deteriorate va readuce la viata floarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului