Plante de apartament

#muscate iarna #ingrijire muscate #muscate #plante de apartament

Cum trebuie udate muscatele iarna. Doar asa vor inflori si iti vor infrumuseta casa

 

 

Muscatele sunt unele dintre cele mai populare plante pe care le au romanii in casele lor. Aceste flori au insa nevoie de o ingrijire speciala iarna. Daca vara trebuie sa le uzi mai des, trebuie insa udate mai rar iarna. Mai exact, muscatele au nevoie de o anumita cantitate de apa in functie de temperatura la care sunt expuse. Astfel, daca le muti in casa, iar temperatura este ridicata, va trebui sa le uzi o data la 1 sau doua saptamani. Nu le pune prea multa apa, deoarece se vor ofili.

Daca plantele tale vor sta pe timpul iernii intr-o zona racoroasa, ele vor fi intr-o perioada de repaus vegetativ. Asadar, ele nu vor avea nevoie de apa pe toata durata iernii.

Ca sa treaca cu bine peste perioada rece, este indicat sa tai toti lastarii la aproximativ 10 cm sau 2-4 noduri. Nu uita sa dezinfectezi foarte bine unealta cu care tai muscata, dupa fiecare taiere. In acest mod, riscul de a transporta boli de la o planta la alta dispare. De asemenea, ar fi bine sa tratezi planta dupa taiere folosind un fungicid sau sa pui carbune de lemn ars pe toate taieturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare