1. Spala si dezinfecteaza vaza in care urmeaza sa ii tii. Bacteriile, odata ce intra in contact cu apa se inmultesc si pot dauna florilor.
2. Taie doi centimetri din codita trandafirilor inainte de a-i adauga in vaza. Taierea acestora se efectueaza la un unghi de 45 de grade. Elimina apoi toate frunzele frunzele care sunt in plus, dar si pe cele care nu arata prea bine. Asigura-te ca doar tulpina florilor sta in apa si nu si frunzele.
3. Foloseste doar apa la temperatura camerei. Nu adauga apa rece trandafirilor, deoarece diferenta de temperatura favorizeaza ofilirea rapida a acestora. Cel mai bine este sa tii apa intr-un vas, la decantat, cel putin trei-patru ore inainte de a o pune florilor.
4. Adauga in apa conservanti speciali pentru trandafiri. Ii gasesti in florarii si costa aproximativ doi lei un plic. Citeste insa cu atentie instructiunile de pe ambalaj si nu adauga mai mult conservant decat este indicat, deoarece vei face mai mult rau decat bine.
5. Prepara propriul conservant pentru trandafiri, acasa daca nu vrei sa dai bani pe conservant sau nu ai unul la indemana. Ai nevoie de o lingurita zahar, 1/3 lingurita clor, doua lingurite zeama de lamaie si 1 litru de apa, la temperatura camerei. Amesteca totul foarte bine pana cand zaharul se topeste si adauga solutia obtinuta in vaza.
6. Schimba zilnic apa trandafirilor. Acestea au nevoie de apa proaspata pentru a rezista mai mult. In plus, apa neschimbata favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, acestea ducand la scurtarea duratei de viata a florilor.
Sursa foto: pixabay.com