Plante de apartament

#ingrijire begonii #begonii

Cum sa ingrijesti corect begoniile. Toata lumea trebuie sa stie asta

Begonia este o planta erbacee perena, stufoasa, care poate atinge o inaltime de 30-40 centimetri. Este una dintre cele mai populare plante de apartament si face parte din Ordinul Begoniales, familia Begoniacae. Inainte de secolul al XIX-lea, cand a fost adusa in Europa, begoniile puteau fi gasite in tari precum Mexic, Brazilia si China.

Begonia poate fi o planta decorativa prin frunzele sale sau prin flori. Cu ingrijire corecta, va face flori tot anul, iar varianta cu frunze bogate va fi o minunata planta decorativa. Frunzele acestei plante sunt lucioase si verzi, iar uneori, roscate si carnoase. Florile pot avea diferite culori, de la rosu inchis pana la roz, de la galben la alb.

Florile sunt mai bogate in timpul verii, insa unele specii pot inflori si iarna. Din acest motiv, begonia este atat de apreciata ca planta de apartament. Cele mai populare specii sunt: Begonia Semperflorens, caracterizata prin florile ei colorate si frunzele rotunde, Begonia tuberhibrida, care face flori asemanatoare trandafirului si care infloreste numai vara, si Begonia gracilis, soiul pitic, cu frunze mici si aramii si cu flori albe, roz sau rosii.

Toate soiurile de begonia au nevoie de ghivece joase, de marime medie si prefera o umiditate crescuta. In cazul in care aerul este uscat, poti pulveriza apa pe frunze, dar numai dupa ce planta nu mai este in bataia razelor de soare, conform recomandarilor de pe casa-gradina.ro.

Pentru a avea grija de begonia in mod corect, in primul rand trebuie sa o asezi in dreptul unei ferestre din casa ta. Este o planta prietenoasa, asa ca se va simti bine in compania altor plante din alte specii. Nu este indicat sa se afle intr-o zona prea calduroasa, insa nici prea rece, mai ales ca in sezonul rece, daca ramane in dreptul ferestrei, poate suferi din cauza frigului.

In timpul iernii, are nevoie de cel putin 12°C, iar vara trebuie tinuta in locuri mai umbroase, pentru a nu fi arsa de soare. Totusi, planta are nevoie de lumina cel putin jumatate din zi, dar si de cateva ore de soare, mai ales dimineata si dupa-amiaza, cand acesta nu este foarte puternic. Begonia trebuie udata periodic, pe tot parcursul anului, in cantitati moderate, chiar si in perioada de repaus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului