Plante de apartament

#imbunatatire stare de spirit #flori #stare de spirit #frig

Cum ne imbunatatim starea de spirit atunci cand este frig afara

Patru luni de iarna si aproape un an de la debutul pandemiei. Mai multe zile petrecute in interior ca oricand. In acest context, fiecare dintre noi s-a vazut in situatia de a dezvolta diverse mecanisme care sa faca timpul petrecut in interior mai placut si care sa ajute la imbunatatirea starii de spirit. Si in majoritatea cazurilor nu a fost nevoie de mobila noua sau un spatiu nou. Ci doar de un suflu nou: o planta, un colt dedicat naturii, un loc pentru citit.

Pe langa calitatea estetica, florile si plantele ajuta si la imbunatatirea starii de spirit. Mai multe studii s-au desfasurat tocmai pentru a arata de ce, de mii de ani, cultivam flori, desi ele nu au sunt un bun necesar vietii si nu au un rol in alimentatie. Raspunsul a fost simplu, desi bine documentat: pentru plusul de culoare, la propriu si la figurat, pe care il aduc vietii. De la bucuria de a le primi, pana la cea de a le oferi sau doar de a le privi.

Asadar, daca vrei sa iti "alimentezi" buna dispozitie in zilele gri de februarie, iata cateva sfaturi. Acum, in prag de primavara.

Gandeste-te la tine!

Nu astepta sa vina 14 februarie ca sa primesti flori. Sau ziua ta, sau onomastica. Iti poti cumpara singura flori. Nu exista nicio regula care sa ne opreasca din a ne face aceste mici bucurii! Alege florile preferate, flori de primavara, parfumate, in culorile care iti plac, in combinatiile care te atrag. Atat de simplu.

Alege solutiile cele mai la indemana

Nu trebuie sa iesi din casa, sa mergi pana la florarie sau pana la piata, sa le cauti si sa le alegi. Gasesti aranjamente cu flori de primavara sau buchete de flori la orice florarie online, iar majoritatea livreaza in aceeasi zi. Exista chiar si servicii de livrare flori care asigura livrare flori in doua ore!

Alege flori de sezon

Florile de sezon aduc o bucurie aparte. In primul rand, pentru ca sunt cele care iti arata ca da, a venit primavara/vara. Mai apoi, pentru ca florile de sezon vor fi tot timpul cele mai frumoase si mai proaspete. Si, desigur, vor avea si cel mai accesibil pret.

Si pentru ca asteptam cu totii primavara, cu tot ceea ce presupune renasterea naturii si un nou inceput, iata care sunt cele mai potrivite flori de primavara pentru acasa.

 Cele mai potrivite flori de primavara pentru acasa

1. Aranjamente cu bulbi

Cele mai iubite flori de primavara sunt zambilele, narcisele si lalelele. In termeni de specialitate, acestea sunt denumite „plante bulboase”. Bulbii cu florescenta sunt pusi in vase cu sol, pentru a crea diverse aranjamente. Astfel, florile vor rezista mai mult, iar dupa ce se ofilesc poti planta bulbii, care vor inflori si in anul urmator.

2. Buchete generoase de lalele

Nimic nu aduce mai multa culoare primavara decat un buchet de lalele. Pe diverse marimi, si in toate culorile, aceste flori vor da un aer vesel oricarei incaperi.

3. Buchete parfumate de zambile si narcise

Daca ar fi sa asociem un miros primaverii, acesta ar fi, cu siguranta, mirosul de zambile. Dintre toate tipurile de flori de primavara, zambilele si narcisele au un miros specific, placut. Poti pune buchete mari de zambile sau buchete de narcise pentru a improspata aerul in orice incapere.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare