Plante de apartament

#planta noroc dragoste # noroc dragoste #crinul pacii #dragoste #ingrijire plante #Spathiphyllum

Crinul pacii, planta care aduce noroc in dragoste. Trebuie sa o ai in casa in luna iubirii. Cum se ingrijeste corect

Cultura Feng Shui spune adesea ca plantele de apartament sunt purtatoare de noroc. Si pentru ca ne aflam in luna iubirii, este important sa stii ca exista o planta despre care se spune ca trebuie sa o ai in casa pentru a avea noroc in dragoste.

 

Este vorba despre Spathiphyllum, cunoscuta si sub denumirea de Crinul Pacii. Despre aceasta se aspune ca aduce fericirea, dragostea si echilibrul in cuplu.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre aceasta planta spunand ca este bine sa fie tinuta in dormitor, de catre persoanele care isi doresc sa-si gaseasca sufletul pereche. Insa pentru a avea efect, planta trebuie sa fie primita cadou si nu sa ti-o cumperi singura.

“Daca vrem sa fim mame, daca vrem sa avem liniste si armonie in casa, sa ne gasim jumatatea sau sa fim iubite, este bine sa primim aceasta planta. Este bine sa ne-o ofere cineva cadou. Asa ca, faceti-le cadou femeilor din viata voastra aceasta floare”, a spus bionergoterapeuta Lidia Fecioru.

Cum sa ingrijesti Crinul Pacii (Spathiphyllum)

Este important sa stii ca Spathiphyllum nu este deloc o planta pretentioasa. Este usor de ingrijit de catre oricine si vei putea sa te bucuri de frumusetea ei multi ani daca tii cont de cateva criterii esentiale de ingrijire. 

Lumina

Planta Spathiphyllum prefera lumina difuza si indirecta. Plaseaza-o intr-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui, in special in timpul orelor de varf ale zilei. Ofera-i suficienta lumina pentru a creste si a se dezvolta, dar evita expunerea excesiva la soare, deoarece i se vor arde frunzele.

Udare

Udarea regulata este cruciala pentru sanatatea plantei. Pastreaza solul usor umed, dar evita udarea excesiva, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor. Verifica periodic umiditatea solului si ajusteaza frecventa udarii in functie de nevoile plantei, de sezon si de conditiile de mediu.

Sol

Planta Spathiphyllum prefera un sol bogat in substante nutritive si bine drenat. Utilizeaza ghiveci cu drenaj bun, care sa permita apei sa se scurga usor si sa nu se acumuleze in exces in jurul radacinilor. Este recomandabil sa replantezi planta o data la cativa ani pentru a-i oferi un sol proaspat si bogat in nutrienti.

Temperatura si umiditate

Spathiphyllum se simte confortabil intr-un mediu cu temperaturi moderate, cuprinse intre 18°C si 24°C. Evita expunerea la temperaturi extreme sau la curentul de aer rece. Pentru a mentine o umiditate adecvata in jurul plantei, poti pulveriza periodic apa pe frunze sau poti amplasa ghiveciul pe un suport umplut cu pietris sau apa pentru a creste umiditatea ambientala.

Ingrasamant

Ingrasamantul regulat contribuie la cresterea sanatoasa a plantei Spathiphyllum. Aplica un ingrasamant lichid echilibrat, diluat la jumatate sau la o treime din concentratia recomandata pe ambalaj, o data pe luna in sezonul de crestere (primavara si vara). Redu cantitatea de ingrasamant in perioadele de repaus vegetativ (toamna si iarna).

Curatarea frunzelor

In plus fata de udare si fertilizare, este important sa indepartezi, in mod regulat, frunzelor moarte sau afectate de boli. De asemenea, o data la 3-4 luni, curata frunzele plantei de praful acumulat, pentru a-o permite sa respire mai usor si sa se dezvolte armonios.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare