Plante de apartament

#galbenele #busuioc #cactusi #plante de apartament #ghivece #begonie #Sporul casei #plante ghivece

Cele mai bune 5 plante pentru ghivece

Chiar daca nu ai mult spatiu de desfasurare, nu inseamna ca nu poti avea o gradina superba care sa-ti incante privirea de fiecare data cand ajungi acasa. Bucura-te si tu de beneficiile unui astfel de loc, indiferent ca locuiesti in apartament sau intr-o casa fara gradina. Solutia sunt ghivecele, iar pe piata exista intr-o multime de forme si culori potrivite pentru gusturile oricui. Iata cele mai bune 5 plante pentru ghivece pe care le poti creste chiar tu!


1. Sporul casei (Impatients)

Sporul casei este o planta foarte populara, fiind usor de crescut si nu pretinde o ingrijire speciala. In mod natural traieste in regiuni cu clima tropicala sau temperat-calda. Aceasta planta vine intr-o varietate de culori si ajunge repede la maturitate. Adauga-i saptamanal un ingrasamant lichid in apa cu care o uzi.


2. Begonia

Begonia este o alta alegere potrivita pentru gradina ta in ghivece. Este o planta care iubeste lumina, insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui. In mod normal begonia este alba, roz, galbena sau de un rosu aprins, insa exista pe piata exista si o varietate de hibrizi in foarte multe culori, tocmai datorita frumusetii tonurilor sale. Nu o uda foarte mult, pentru a nu-i degrada radacinile.


3. Galbenele

Galbenelele sunt foarte usor de plantant si intretinut in ghivece. Ele sunt cultivate atat pentru aspectul minunat, dar mai ales pentru proprietatile lor medicinale. Galbenelele infloresc dupa 45, 50 de zile in culori precum galben, portocaliu sau crem. Mentine solul umed si indeparteaza florile ofilite pentru o noua inflorire.


4. Cactusii

Cactusii sunt plante ideale daca nu te pricepi sau nu ai timp sa te ocupi de ingrijirea lor. Prin simplitatea, forma si culoarea lor, cactusii au un farmec aparte, ceea ce ii face perfecti pentru gradina ta in ghivece. Cumpara mai multe specii pentru a avea o diversitate mai mare, dar si din cauza faptului ca se dezvolta incet.


5. Busuioc

Busuiocul este o planta anuala care iubeste caldura. Nu creste mai inalta de 20 de centimetri si este perfecta pentru cultivarea in ghiveci, fiind folosit si ca o planta decorativa. Busuiocul trebuie udat des, insa are nevoie si de o buna circulatie a aerului. In perioada de vegetatie, are nevoie de ingrasamant.



Sursa foto: cottagegardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului