Plante de apartament

#plante de apartament #gradina #plante gradina #radermachera sinica #frasinul de apartament

Ce trebuie sa stii despre radermachera sinica

Radermachera sinica cunoscuta la noi sub numele de frasinul de apartament este o planta foarte frumoasa, cu frunze verzi, stralucitoare. Este ideala pentru apartamentele spatioase, unde au loc sa respire.

Este indicat sa tii planta departe de alte flori de apartament. In acest fel ii vei pune mai bine in evidenta aspectul frumos si proaspat. Daca esti norocos, planta ta poate inflori, avand flori delicate, asemanatoare iasomiei.

Ce este radermachera sinica

Radermachera sinica sau frasinul de apartament este o planta de apartament, ideala pentru interioarele spatioase. Este foarte apreciata datorita formei decorative de arbust, cu tulpinile drepte si frunzele verzi, stralucitoare, cu forma ovala, dispuse pe crengute delicate, in straturi ascendente, asemanatoare cu ale frasinului care creste si in regiunile noastre.

Planta este originara din Asia subtropicala, fiind mai populara in China, Japonia, Taiwan si India. Creste la altitudini de 800 - 1000 de metri. In interior, radermachera sinica nu infloreste. Aceste fenomen se intampla numai atunci cand creste in sera. Insa, atunci cand infloreste, florile sunt foarte frumoase, de culoare alba sau galbena.

Florile de radermachera sinica sunt delicate, in forma de clopotei, cu un parfum asemanator iasomiei. Aceste flori se deschid in timpul noptii, din mai pana in septembrie.

Cum sa ingrijesti radermachera sinica

Aceasta planta este usor de intretinut. Are nevoie de lumina, insa nu trebuie lasata sub razele directe ale soarelui. Trebuie sa stea la soare intre 4 - 5 ore. Prefera temperaturile moderate, intre 18 si 23. Este indicat sa tii aceasta planta in locuri ferite de vant si curent.

De asemenea, radermachera sinica are nevoie de sol umed, insa bine afanat. Este indicat sa uzi planta atunci cand pamantul de la suprafata ghiveciului este uscat. Ai grija insa sa nu exagerezi, deoarece nu ii place sa pluteasca in apa.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand ai in casa radermachera sinica este ca nu ii plac schimbarile. Schimbarile de lumina, temperatura, apa pot duce la caderea frunzelor. Daca plantei tale ii cad frunzele, nu te panica, vor creste la loc.

Primul lucru pe care il poti face atunci cand frunzele cad, este sa tai putin varfurile tulpinile ramase. Evita sa mai uzi planta, pentru a preveni distrugerea radacinii. In ghiveci, radermachera sinica poate ajunge pana la inaltimea de un metru.

Daunatori

Paianjenii rosii ataca in mod frecvent planta de radermachera sinica, mai ales daca aerul este foarte uscat. In cazuri grave, este indicat sa folosesti un insecticid. De asemenea este indicat sa pulverizezi apa pe frunze in mod regulat, pentru o buna umiditate, dar si pentru a alunga daunatorii.

Tot iarna, daca aerul din apartament este prea uscat, pe dosul frunzelor apar musculite albe, care le ataca si le scurteaza viata. In mod normal, o planta de radermachera sinica traieste in jur de 10 ani.

Radermachera sinica nu este o planta de apartament pretentioasa. Traieste foarte multi ani, insa ese indicat sa o asezi departe de alte plante.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului