Plante de apartament

#ingrijire ghiocei #ghiocei

Ce trebuie sa faci pentru ca ghioceii sa reziste mai mult in vaza. Trucurile pe care trebuie sa le stii

 

Ai primit sau ti-ai cumparat un buchet de ghiocei si vrei sa stii cum sa ii pastrezi cat mai mult timp in vaza? Exista cateva trucuri de mare ajutor pentru a te bucura de prospetimea lor cat mai multe zile.

Mai intai asigura-te ca elimini orice tip de ambalaj si in vaza pui doar ghioceii. Ulterior, scurteaza-le codita cu un centimetru, sa fie o taietura proaspata, pentru ca ghioceii sa poata absorbi apa.

Curata frunzele, mai ales de pe portiunea care sta in apa. Din cauza lor florile pot putrezi mai repede.

Florile de primavara, cum sunt ghioceii, prefera apa mai rece decat temperatura apei. Poti adauga un cub de gheata in apa de fiecare data cand o schimbi si este recomandat sa schimbi apa de doua ori pe zi in cazul acestor flori. Lalelele si ghioceii au o seva acida. Florile ofilite isi revin mai repede daca le pui in apa usor calduta.

De asemenea, mai poti adauga in apa cateva picaturi de otet, acesta va impiedica formarea de bacterii. Este de preferat sa folosesti otet de mere. Mai poti aplica un strat foarte subtire de fixativ pe partea anterioara a petalelor pentru a mentine cupele florilor in forma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului