Plante de apartament

#flori #orhidee. semnificatie floi #semnificatie plante

Ce semnificatii au diferitele flori de orhidee

Diferitele flori de orhidee au o frumusete aparte, petalele lor remarcandu-se prin formele geometrice deosebite. Aceste daruri exotice ale naturii au semnificatii proprii in diversele colturi ale lumii, simbolizand in general dragostea, frumusetea si inocenta.

Iata ce semnificatii pot avea florile de orhidee, in functie de sentimentele si valorile cu care sunt ele sunt asociate pretutindeni.


1. De-a lungul timpului, florile de orhidee au simbolizat fertilitatea si virilitatea. In Grecia Antica, oamenii credeau ca persoanele care consuma tuberculii radacinii de orhidee pot afla sexul copilului lor nenascut. Iar daca tatal bebelusului ar fi consumat inainte aceeasi parte a orhideelor, sotia acestuia ar fi avut mai multe sanse de a naste un baiat.

In China antica, orhideele erau simbolurile florale ale copiilor. Din acest motiv, aceste flori au ramas potrivite pentru a fi oferite cadou viitorilor parinti.


2. Datorita simetriei lor, florile de orhidee mai sunt asociate si cu perfectiunea si frumusetea. In Anglia, in epoca victoriana, orhideele erau oferite celor mai frumoase femei. Chinezii din China Antica considerau florile de orhidee a fi epitomul perfectiunii omenesti.


3. Florile de orhidee mai sunt considerate si simboluri ale iubirii, intrucat ele infloresc usor, in aproape orice conditii de mediu. In era victoriana, aceste flori erau oferite pentru a exprima dragostea si afectiunea.


4. Englezii epocii victoriene considerau orhideele a fi simboluri ale luxului si opulentei, intrucat se puteau gasi doar la tropice si doar persoanele instarite isi permiteau sa le achizitioneze. In Japonia Antica, orhideele erau apreciate de regalitate si considerate simboluri ale bogatiei.


5. Culorile florilor de orhidee transmit si ele diferite semnificatii. Astfel, orhideele:

  • albastre: raritatea, spiritualitatea si meditatia;
  • albe: inocenta, frumusetea si eleganta;
  • roz: bucuria, inocenta si casatoria;
  • galbene: prietenia si noile inceputuri;
  • lila: gratia, eleganta, feminitatea si frumusetea;
  • mov: regalitatea, admiratia si respectul;


In teologia crestina, petele regasite pe anumite specii de orhidee simbolizeaza sangele lui Iisus Hristos, fiind folosite pentru a decora altarul in preajma Pastelui si a Craciunului.

Sursa foto: wallisty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului