Plante de apartament

#plante de apartament #cactusi #cactusi de apartament #specii de cactusi

Cactusi interesanti de apartament

Cactusii se numara printre cele mai populare si indragite plante de apartament. Din varietatea foarte mare de cactusi disponibila in comert, poti alege cateva specii de cactus mai deosebite. Iata 5 specii interesante de cactus!
 

Boneta episcopului


Cactusul Boneta episcopului (Astrophytum myriostigma) este o planta de dimensiuni reduse, fara spini. Infloreste primavara sau vara si ofera flori galbene cu aspect cerat cu un diametru de 4-6 cm. Florile nu rezista decat cateva zile, insa, odata ofilite, cactusul va crea unele noi. Din pacate, primele flori ale Astrophytum myriostigma apar abia dupa o perioada de circa 6 ani.
 

Ferocactus latispinus


O specie de cactus butoi, Ferocactus latispinus are corpul globular cand planta este tanara, capatand, ulterior, o forma de butoi. Nativ din Mexic, acest cactus butoi poate atinge o inaltime de 30 cm si un diametru de 40 cm. Are coaste longitudinale pronuntate si spini lungi (4-5 cm) a caror culoare variaza de la rosu la alb.

Infloreste toamna tarziu sau la inceputul iernii. Florile sub forma de palnie sunt mov sau galbene si au o lungime de aproximativ 4 cm. Fructele produse sunt ovale, cu o lungime de circa 1 cm. Cactusul butoi este o alegere interesanta atat datorita spinilor proeminenti, cat si a florilor frumos colorate pe care le produce.
 

Mammillaria hahniana


Un cactus cu adevarat deosebit este Mammillaria hahniana, datorita aspectului sau inedit: planta este acoperita cu firisoare albe, foarte dese, ce ascund spinii micuti ai cactusului. Nu trebuie ignorate nici florile cyclamen care formeaza inele in varful cactusului. Fructele Mammillariei hahniana sunt rosii, sub forma de pastai.

Mammillaria hahniana este usor de crescut, insa are nevoie de un sol bine drenat. O poti plasa, in acest sens, intr-un vas cu pamant la suprafata caruia ai presarat cateva pietricele. De asemenea, plaseaza cactusul in penumbra si uda-l cu moderatie.
 

Oreocerius trollii


O planta ce pare acoperita de o panza groasa de paianjen, cactusul Oreocerius trollii provine din muntii Anzi, fapt care justifica prezenta stratului protector de firisoare albe dese.

Oreocerius trollii este prevazut cu tepi lungi si foarte ascutiti, drept pentru care se recomanda multa precautie la manevrare. Florile sale apar la sfarsitul primaverii - inceputul verii si sunt colorate in nuante de roz si rosu.

Planteaza Oreocerius trollii intr-un sol neutru, usor acid sau usor alcalin, in bataia soarelui sau penumbra, oferindu-i apa cu moderatie (evita umiditatea in exces).
 

Rhipsalis cereuscula


Rhipsalis cereuscula sau "cactusul coral" este o planta neobisnuita, cu tulpini lungi, curgatoare, fapt care o transforma intr-o candidata perfecta pentru ghivecele suspendate. Rhipsalis cereuscula nu depaseste dimensiunea de 60 cm in inaltime. Florile sale sunt albe si apar primavara. Fructele sunt mici si rotunde, de asemenea albe.

Dat fiind faptul ca este o planta suculenta, Rhipsalis cereuscula nu are nevoie de o cantitate mare de apa si ar trebui udata regulat doar pe timpul verii, cand temperaturile sunt foarte ridicate.

Sursa foto : belgicactus.be
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului