Plante de apartament

#plante de apartament #begonii #ingrijire begonii

Begonia, planta colorata ce merita rasfatata

Begonia rex este o planta perena ale carei frunze, dar si flori ofera un spectacol de texturi si de culori. Begoniile cresc intr-o varietate de soiuri, astfel ca iti va fi probabil greu sa te hotarasti la un singur tip.

Tipuri de begonii

Sursa foto: wellgrowhorti.com

Begoniile se impart in doua categorii principale: begoniile de flori si begoniile de frunze. Cele din prima categorie sunt foarte decorative intrucat florile lor seamana foarte mult cu cele ale trandafirilor pitici.

Insa si mai populara este begonia de frunze. Si aceasta face flori, insa la ele foliajul este mult mai spectaculos. Frunzele begoniilor sunt carnoase, au o forma si un colorit foarte frumos.

Sursa foto: lawnworld.com

Begoniile pot avea frunze ondulate, acoperite cu perisori de culoare verde inchis, cu nervuri mari, maro, purpurii in forma de cruce, sau palmate, de un verde lucios. Unele specii de begonii au frunzele rotunde si cu o spirala albicioasa pe ele sau sunt ovale si au o culoare verde aramie foarte lucioasa.

Florile begoniilor de frunze sunt colorate in functie de specie in alb, roz, corai sau rosu, asezate in ciorchini sunt nesemificative ca valoare decorativa.

Ii place umbra

Sursa foto: projectnoah.org

Cel mai des intalnit soi este Begonia Rex. Are frunzele in forma de inima si se deosebeste de restul speciilor prin multitudinea de combinatii de culori si nuante prezente pe suprafata acestora.

Begonia Rex prefera umbra, un sol bogat, umed si aerat precum cel din padure, de acolo de unde este originara. Se uda "la cerere", atunci cand solul este uscat. Apa ii exces ii va putrezi radacinile si ii va grabi sfarsitul. Alimenteaza-o o data la patru-sase saptamani cu un ingrasamant organic, insa evita fertilizatorul prea bogat in azot, intrucat ii va arde frunzele.

Pentru a o ajuta sa se dezvolte si pentru a-i reda vigoarea, cea mai buna metoda este sa ii tai frunzele.

Begonia se inmulteste primavara sau la inceput de toamna prin butasi de frunza. Se mai poate inmulti si prin frunze cu codite puse in apa pana cand le apar radacini, care apoi se planteaza in ghiveci. Begonia se mai poate inmulti atunci cand apar pui de noi plantute prin separarea acestora si plantarea lor separat.

Daca tii cont doar de aceste reguli de ingrijire a acestei plante ai mari sanse sa cultivi o begonie bogata si foarte frumoasa.

Sursa foto: wellgrowhorti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului