Plante de apartament

#udare plante de apartament #apa robinet #plante de apartament #plante

Apa de la robinet, benefica pentru udarea plantelor de apartament?

Plantele de apartament pot fi foarte sensibile cand vne vorba de udare. Nu trebuie avut grija doar la cantitatea de apa administrata ci si la calitatea acesteia. Cea mai frecventa problema a persoanelor care detin plante de apartament este legata de ce tip de apa sa foloseasca la udarea acestora.

Inainte de a folosi apa de la robinet in procesul de udare al plantelor de apartament verifica nivelul de calcar prezent in aceasta. Poti achizitiona la un test special sau il poti face singur, clatind cu apa un pahar si lasandu-l sa se usuce singur. In cazul in care apa este foarte dura pe pahar vor ramane urme vizibile de calcar.

Daca nu este calcaroasa, apa de robinet poate fi utilizata fara probleme in udarea plantelor, insa doar dupa ce a stat la decanterizat minim 24 de ore inainte de a o folosi. De asemenea, este indicat sa folosesti un filtru de apa care sa elimine impuritatile.

In cazul plantelor sensibile este indicat sa fierbi apa inainte de utilizare pentru a distruge eventualele bacterii prezente in aceasta.

Este de evitat folosirea apei de la robinet in cazul azaleelor si orghideelor. Este de preferat sa folosesti apa de ploaie. Daca nu ai posibilitatea sa strangi apa de ploaie sau sa iei apa de la izvor, le poti uda cu apa imbuteliata.

Apa rezultata in urma fierberii oualor

Nu arunca niciodata apa in care ai fiert oua. Apa fiarta are o duritate scazuta si in plus este imbogaita cu calciu, dizolvat din coaja oualor.

De asemenea, poti pastra cojitele de oua pentru a le fierbe alaturi de apa pentru plante. Asigura-te insa ca indepartezi orice urma de albus sau galbenus de pe aceastea. Cu siguranta plantele tale iti vor multumi daca le acorzi un tratament special.

Sursa foto: apartmenttherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare