Plante de apartament

#flori #plante #plante de aparatament #flori de apartament

10 plante "greu de ucis", perfecte pentru o gradina de apartament

Oricine poate avea o gradina la el acasa, pe balcon sau intr-un colt mai luminos al camerei in care sa se poata relaxa. Si nu exista case in care pur si simplu toate plantele vin sa moara, asa cum nu exista nici oameni care nu au mana buna. Exista doar alegeri neinspirate ale plantelor de apartament.

Asa cum nu iti iei un catel daca lucrezi de dimineata pana noaptea si stii ca nu are cine sa il plimbe macar de doua ori pe zi, la fel nu a trebui sa iti cumperi nici plante de care nu vei avea niciodata timp. Florile de apartament au nevoie de atentie si ingrijire. Daca stii ca nu le poti oferi timpul necesar, dar vrei, totusi, un coltisor verde in casa ta, iata cateva plante greu de ucis chiar si de cei mai neglijenti oameni.

Aglaonema vine in diferite soiuri si este considerata o planta aducatoare de noroc. Nu se "supara" nici daca o uzi prea mult, nici daca uiti sa o faci si se simte bine si in locuri mai intunecoase.

Feriga Asparagus este o planta adaptabila in orice conditii. Se va dezvolta foarte bine si in locuri neluminate, si in bataia soarelui, cu conditia sa ii asiguri umiditatea necesara a solului din ghiveci

Pachira sau arborele banilor este un arbust care creste in natura in mlastini. Singura ingrijire de care are nevoie este udatul, in rest tot ce trebuie sa-i oferi este un loc ferit de razele soarelui.


Planta chinezeasca a banilor prefera locurile umbroase si trebuie udata o data pe saptamana, deci este planta perfecta pentru cei care vor verdeata in casa fara pic de efort. Lastarii care apar la baza pot fi replantati, asa ca poti umple toata casa cu astfel de plante.

Crinul pacii este o floare care poate creste si intr-un acvariu de pesti, metaforic vorbind. Adora apa si nu exista riscul sa o "ineci". Are un aspect foarte placut si filtreaza toxinele din aer.

Planta de aloe este planta perfecta pentru cei care nu au timp sa se ocupe de gradina de acasa. Frunzele ei se vor dezvolta indiferent de atentia pe care i-o acorzi. Tot ce trebuie sa stii despre ea este ca ii place lumina indirecta si ca trebuie udata bine o data la o saptamana sau chiar doua.

Un arbore de jad este o planta suculenta in diferite soiuri care ramane verde tot anul, si daca o uzi, si daca nu. Atunci cand nu primeste destula ala, planta intra in "hibernare", iar atunci cand sunt udate se rehidrateaza si cresc.

Begonia este o floare de apartament deloc pretentioasa. Trebuie doar sa o uzi din cand in cand, iar ea va inflori si iti va infrumuseta casa.


Cactusul de Craciun este planta perfeca pentru cei care uita, efectiv, ca au o floare in casa. Iti vei aduce aminte de ea atunci cand va inflori, datorita inflorescentelor delicate albe, roz, rosii sau purpurii.

Limba soacrei este greu de ucis. Rezista si o luna fara pic de apa si mai este denumita si "planta sarpe". datorita pozitiei sale atipice. cu frunzele drepte, rigide si dispuse pe verticala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare