De prin lume adunate

# sergiu chihaia #trash into art

"Trash into Art", o instalatie realizata de artistul Sergiu Chihaia din PET-uri

Expozitia "Trash into Art", o instalatie realizata din PET-uri de catre artistul Sergiu Chihaia, promoveaza reciclarea. Expozitia de arta este lansata de Bergenbier in parteneriat cu ParkLake Shopping Center.

Expozitia, care este disponibila in centrul comercial ParkLake, in aer liber (langa accesul dinspre parc), pana in 9 octombrie, promoveaza reciclarea prin transformarea plasticului in arta. Instalatia creata de artistul plastic Sergiu Chihaia, cu suportul lui Daniel Nicolescu, absolvent UNArte, reprezinta o tabla de sah, pe care se afla piese construite integral din sticle PET, furnizate de catre producatorul de bere.

„Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija pentru mediul inconjurator si pe langa eforturile sustinute de a reduce cantitatea de plastic pe care o punem pe piata, vizam si actiuni de constientizare si educare a consumatorilor. Prin acest parteneriat cu ParkLake Shopping Center atingem exact aceasta zona si ne bucuram ca am putut sustine o instalatie semnata de un artist roman”, a punctat Monica Constantin, Legal and Corporate Affairs Director Bergenbier S.A.

 „Trash into Art” este o instalatie interactiva, vizitatorii putand inclusiv sa joace o partida de sah cu piesele confectionate din PET-uri reciclate. Mesajul pe care artistul il transmite este acela de transformare, dar si de reflectare a impactului pe care oamenii il au asupra mediului inconjurator. In cele din urma, fiecare poate contribui la arta prin reciclare, o actiune pe cat de simpla, pe atat de importanta.

„Prin munca mea trag un semnal de alarma asupra abundentei gunoiului, dar includ si mesaje de speranta, optimism si bucurie, asa cum este instalatia actuala, unde invit oamenii sa joace o partida de sah cu piesele construite din PET-uri reciclate de bere. Cred ca se poate da sah mat poluarii prin reciclare, o actiune prin care putem face inclusiv arta. De altfel, reciclarea e o arta, si ii indemn pe toti sa fie artistii care sustin mediul inconjurator”, a adaugat Sergiu Chihaia.

Sergiu Chihaia este sculptor, textilist si designer iar in ultima perioada este tot mai atras de instalatii menite sa atraga atentia asupra impactului negativ pe care omul il are asupra mediului inconjurator: natura sufocata de plastic, de reziduri si deseuri. Arta lui Sergiu Chihaia este un manifest si un imbold spre schimbari comportamentale individuale si sociale.

Sergiu Chihaia este absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, iar in prezent este cadru didactic titular la departamentul Moda, in cadrul aceleiasi institutii. Traieste si lucreaza in Bucuresti. Participa cu lucrarile sale la expozitii nationale si internationale (Bucuresti, Constanta, Londra si Venetia). Are lucrari in colectii particulare din Anglia, Italia si Romania.

Initiativa „Trash into Art” sustinuta de Bergenbier S.A, in parteneriat cu ParkLake Shopping Center, face parte din directia de responsabilitate a producatorului de bere, prin care vizeaza trei piloni importanti: oamenii, mediul si consumul responsabil de alcool – evidentiati in cadrul platformei lansate anul trecut, prieteniresponsabili.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea