De prin lume adunate

#produse traditionale #targuri #octombrie #halloween #targuri de halloween

Targuri de Halloween in Bucuresti

Sfarsitul de octombrie aduce in capitala cateva targuri interesante, cu produse traditionale romanesti si produse handmade. Aici vei gasi si cadouri pentru persoanele dragi si te poti bucura de o atmosfera placuta.

piata taraneasca la Muzeul Taranului Roman

Intre 28 si 30 octombrie, de vineri pana duminica, dis-de-dimineata pana dupa-amiaza tarziu, zeci de producatori te asteapta la Muzeul National al Taranului Roman, la Piata Taraneasca , cu produse traditionale romanesti si nu numai.

Urmand traseul strabun al transhumantei, de la munte la ses, ciobanii din Bran, dar si Moeciu, Brasov, Sibiu coboara de la munte cu telemea, urda, cas afumat, branza cu busuioc sau patrunjel, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama delicioasa, carnati si caltabos precum si alte delicii specifice zonelor de unde provin. Si cum pastrama nu merge decat udata din belsug, la targ vei gasi must proaspat, preparat la fata locului, vin de bautura, dar si palinca si licoare salajana.

Li se adauga produse traditionale din carne de porc, vitel , oaie, gasca din Galati, Botosani, Suceava, Ialomita si Iasi, cascavaluri olandeze si dulciuri unguresti.

Adauga meniului de bunatati muraturi fara conservanti: pepene galben si rosu, mere, pere murate, castraveti si muraturi asortate.

La targ vei gasi si siropuri din muguri de brad si din fructe de padure, dulceturi de afine, capsune, merisoare, zacusti de ghebe si hribi, prajituri muntenesti si maramuresene, cozonaci, ciocolata de casa si halvita din miere, placinta de Turnu si alte deserturi delicioase.

Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs de la Lupeni.

Din Muntii Apuseni vei gasi ceaiuri, tincturi, siropuri si alifii terapeutice iar mesterii populari te vor intampina cu ceramica, obiecte din lemn, caciuli de blana si costume populare.

Handmade en Vogue in parcul Herastrau

Targul Handmade en Vogue se desfasoara in perioada 29 - 30 octombrie, intre orele 10.00 - 18.00, in parcul Herastrau, aleea Roata, in imediata vecinatate a restaurantului Roata. Prima editie a expozitiei cu vanzare este legata de sarbatoarea Halloween, iar denumirea acesteia va fi "Halloween Handmade".

Handmade-ul ca arta este o exprimare a creativitatii si a dorintei interioare de libertate. Are in comun cu aceasta sarbatoare, aspiratia de a ne invinge temerile interioare prin intermediul artei si al ludicului.

La acest targ vei gasi produse lucrate exclusiv manual, originale, bijuterii, tricotaje, textile, sapunuri, lumanari, tehnica decupajului, picturi, sculpturi, produse lut sau bricolaj.

Festivalul Cartofului la Agronomie

In acest weekend, pe aleile parcului de la Agronomie esti asteptat la Festivalul Cartofului. Aici vei afla numeroase lucruri interesante despre aceasta leguma extrem de populara. La targ vei gasi si numeroase soiuri de cartofi, retete culinare inedite pe baza de cartofi, dar si alte bunatati.

De la targ nu lipsesc painea la test, pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei cu leustean, vin fiert cu scortisoara, suc de mere, braga, bulz ciobanesc si pastrama, sarmalute cu pasat maramuresene, legume, fructe proaspete dar si conserve de toamna pentru iarna care se apropie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea